BIJELJINA: Uručene zaštitne maske MZ JANJA od Ćoralić Amira

Datum:

Share post:

Medžlis Islamske zajednice Janja je predao predstavnicima Mjesne zajednice Janja, donaciju zaštitnih maski koje je obezbijedio gospodin Ćoralić Amir, a na zahtjev Mjesne zajednice Janja.

Gospodin Ćoralić Amir iz Goražda, prijeklom iz Janje, donirao je danas Medžlisu Islamske zajednice Janja 500 komada zaštitnih maski. Ćoralić Amir i firma Emka iz Goražda je od provog dana pojave pandemije koronavirusa uključen u akciju osiguranja maski te respiratora za zdravstvene institucije u Goraždu.

Predstavnici Mjesne zajednice Aletović Azem i Salkanović Mujo, predstavnici Bošnjaka u organima gradske i republičke vlasti Gradaščević Mustafa i Baćevac Samir, su sa uposlenicima MIZ Janja održali kraći sastanak o trenutnim aktivnostima i planovima za reagovanje u novonastaloj situaciji.

Na sastanku su iznešeni planovi o radu Mjesne zajednice i radu Medžlisa u situaciji epidemije koronavirusa.

Mjesna zajednica će uputiti zahtjev nadležnim organima kako bi se obezbijedile potrebne količine maski, zaštitnih odijela te sredstava za dezinfekciju.

Dogovoreno je da se obezbijede potrebne količine materijala za šivenje zaštitnih maski na čemu bi bile angažovane žene – krojačice iz udruženja žena “Žena” iz Janje kao i žene iz asocijacije žena MIZ Janja.

Članovi savjeta Mjesne zajednice Janja i njihovi volonteri će podijeliti maske osobama koje su uposlene i koje su u obavezi nositi zaštitne maske na poslu i na javnim mjestima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: mizjanja.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bivši ministar se pridružio Narodnom frontu i Jeleni Trivić

FB status Jelene Trivić prenosimo u cijelosti: Veliko mi je zadovoljstvo da ljudi poput prof. dr Slobodana Stanića žele...

ĐURIĆ (SDS): Dodjela odlikovanja zloglasnoj brigadi HVO je morala biti spriječena

Zbog čega je dozvoljeno da predsjednik Hrvatske Zoran Milanović dođe i odlikuje zloglasnu 103. HVO brigadu u Derventi...

DODIK: Usvojićemo zakon o nevladinim organizacijama

Predsjednik Republiike Srpske Milorad Dodik poručio je da će u Srpskoj sigurno biti donesen zakon o nevladinim organizacijama. “To...

PETROVIĆ: Novi koncept „Otvorenih vrata“

Fejsbuk status Gradonačelnika Grada Bijeljina, Ljubiše Petrovića, prenosimo u cjelosti: "Kako bi unaprijedili funkcionianje Gradske uprave i kako bi...