BIJELJINA: Uručene zaštitne maske MZ JANJA od Ćoralić Amira

Datum:

Share post:

Medžlis Islamske zajednice Janja je predao predstavnicima Mjesne zajednice Janja, donaciju zaštitnih maski koje je obezbijedio gospodin Ćoralić Amir, a na zahtjev Mjesne zajednice Janja.

Gospodin Ćoralić Amir iz Goražda, prijeklom iz Janje, donirao je danas Medžlisu Islamske zajednice Janja 500 komada zaštitnih maski. Ćoralić Amir i firma Emka iz Goražda je od provog dana pojave pandemije koronavirusa uključen u akciju osiguranja maski te respiratora za zdravstvene institucije u Goraždu.

Predstavnici Mjesne zajednice Aletović Azem i Salkanović Mujo, predstavnici Bošnjaka u organima gradske i republičke vlasti Gradaščević Mustafa i Baćevac Samir, su sa uposlenicima MIZ Janja održali kraći sastanak o trenutnim aktivnostima i planovima za reagovanje u novonastaloj situaciji.

Na sastanku su iznešeni planovi o radu Mjesne zajednice i radu Medžlisa u situaciji epidemije koronavirusa.

Mjesna zajednica će uputiti zahtjev nadležnim organima kako bi se obezbijedile potrebne količine maski, zaštitnih odijela te sredstava za dezinfekciju.

Dogovoreno je da se obezbijede potrebne količine materijala za šivenje zaštitnih maski na čemu bi bile angažovane žene – krojačice iz udruženja žena “Žena” iz Janje kao i žene iz asocijacije žena MIZ Janja.

Članovi savjeta Mjesne zajednice Janja i njihovi volonteri će podijeliti maske osobama koje su uposlene i koje su u obavezi nositi zaštitne maske na poslu i na javnim mjestima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: mizjanja.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BABALJ, SDS: Srpska bi Srbiji trebalo da bude ponos, a ne teret

"Republika Srpska bi Srbiji trebalo da bude ponos, a ne teret. Moje mišljenje je da je danas Srpska,...

UGLJEVIK: Perić i Lazić uručili novu opremu za FK „Budućnost“ iz Ravnog Polja (foto)

NOVA OPREMA ZA FK „BUDUĆNOST“ IZ RAVNOG POLjA Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić,  zajedno sa  predsjednikom  Skupštine opštine Zoranom...

ŽRK “RADNIK” IZ BIJELJINE KORAK BLIŽE TITULI

ŽRK "RADNIK"- ŽRK "BORAC" 30:29 (17:16) U derbiju kola 1.lige Republike Srpske za žene, koji je danas odigran u...

Episkop Fotije u Ugljevičkoj Obriježi: Duhovna radost Božjeg naroda

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poručio je da su post i molitva potrebni svima te da se treba...