BIJELJINA: U Zvijezdi 09 traže IZUZEĆE pojedinih SUDIJA (video)

Datum:

Share post:

Premijerligaš iz Etno sela Stanišići Otvorenim pismom Komitetu za sudije i suđenje Fudbalskog saveza BiH tražio izuzeće pojedinih sudija sa mečeva Zvijezde 09. Pogledajte detalje sa spornih utakmica.

Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići poslije 12. kola drži "fenjer" u Premijer ligi BiH sa samo tri osvojena boda, bez izjedne pobjede, ali u klubu iz Semberije smatraju da bi njihov bodovni saldo mogao biti znatno veći da u nekoliko navrata nisu drastično oštećeni sudijskim greškama.

S tim u vezi, iz Zvijezde 09 Otvorenim pismom Komitetu za sudije i suđenje Fudbalskog saveza BiH tražili su izuzeće pojedinih sudija sa mečeva ovog kluba, a tekst objavljen na zvaničnoj internet stranici kluba prenosimo u cjelosti:

"Duboko uvažavajući napore Fudbalskog saveza BiH da napravi pomak u domaćem šampionatu, prinuđeni smo upozoriti vas na negativne pojave lošeg suđenja u toku ovog šampionata, gdje je u nekoliko mečeva drastično oštećen naš klub.

Najdrastičniji primjer je meč 12. kola tekućeg šampionata Tuzla siti – Zvijezda 09, gdje je naš klub oštećen na najgrublji način, jer golmanu protivničkog kluba nije dosuđena diciplinska mjera crvenog kartona u 4. minuti meča. Na tom meču je sudija Mateo Musa usmjerio tok meča, donio bodove protivniku, a Zvijezda 09 je na najgrublji način oštečena.

TESTNA REKLAMA

Smatramo da pojedine fudbalske sudije koji su do sada sudili neke mečeve našem klubu nisu povjereni zadatak odradili na nivou i nisu poštovali pravila fudbalske igre, a s tim u vezi vas najljubaznije molimo da kao sudijska organizacija i nadležni organ koji delegira sudije domaćeg šampionata u budućnosti ne određujete pojedine sudije na mečeve Zvijezda 09 jer smatramo da u takvim mečevima nećemo imati ravnopravan tretman. Koje su to sudije, več i sami znate jer cijela sportska javnost je bila svjedok iz vikenda u vikend na našim mečevima u proteklih 12 kola šampionata gdje su donosili odluka na štetu našeg kluba.

Ljubazno molimo da sudijska organizacija FS BiH iskoristi svoj uticaj i da pokrene istragu o tome da li Mateo Musa, ali i ostale sudije, prave namjerne greške na štetu FK Zvijezda 09, jer su neki od njih u toku meča našim igračima saopštili da se ne trebaju boriti kada su već ispali iz lige i da je to odlučeno na 'vrhu'. Pitamo se odakle nekome pravo da unaprijed odluči o tome ko napušta takmičenje, da kroji tabelu, a pitamo se ko je taj 'vrh'?

Želimo samo ravnopravan tretman sa svim ostalim klubovima u takmičenju Premijer lige BIH, a posebno kada je u pitanju suđenje jer smo bez ikakve dileme najoštećeniji klub ove sezone.

Podsjećamo da mi sve naše obaveze prema FS BIH uredno izvršavamo, a s pravom se pitamo da li FS BIH i sudijska organizacija uzvraća nama na korektan način ili smo osuđeni da ispadnemo.

Zvijezda 09 je uvijek bila dobar domaćin, ali i dobar gost. Na našim mečevima nikad nije zabilježen ni najmanji incident. Sve naše protivnike i ostale goste smo dočekali kao najbolji domaćini, a na isti način i ispratili. Uvijek smo dostojno prestavljali naš klub, ali više ne možemo i nećemo biti nijemi na negativnosti usmjerene protiv našeg kluba koje su postale sve izraženije.

Zvijezda 09 pruža ruku saradnje za sve koji žele dobro našem fudbalu i našem klubu, a želimo vam pomoći da odstranite one koji ruše autoritet fudbala naše zemlje, ali i vaš autoritet, kao i vas koji ih određujete na mečeve i ujedno edukujete i školujete. Ujedno želimo upozoriti da ćemo se boriti do zadnje minute da igramo Premijer ligu i da nećemo dozvoliti da nas neko nečasnim radnjama izbaci iz šampionata BIH. O svemu ćemo redovno obavještavati i sve medije u BiH", navodi se u Otvorenom pismu Zvijezde 09, trenutno posljednjeplasirane ekipe Premijer lige BiH.

Klub iz Etno sela Stanišići predočio je i video snimke utakmica na kojima smatraju da su oštećeni.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: mondo.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...