BIJELJINA: U slučaju potrebe, pokretna bolnica će biti postavljena na mjesto bijeljinskog hipodroma

Datum:

Share post:

Na području Grada Bijeljina, 377 lica je u samoizolaciji, 20 u karantinu u OŠ „Vuk Karadžić“, a 12 u bolničkom karantinu koji su primljeni sa kliničkom sumnjom, ali su im rezultati negativni i sada im se liječi osnovna bolest. Do sada je urađen 251 test, 11 osoba je bilo pozitivno, od toga je devet izliječeno, dvoje preminulo i nema više oboljelih. 

„Prvi put poslije tridesetak dana, mi u Bijeljini nemamo nijedno oboljelo lice, tako da nam je karantin u Domu učenika sada prazan, za eventualne nove oboljele. Lijepa vijest je i da se smanjuje broj lica koja su u samoizolaciji. Na graničnom prelazu „Rača“, prešlo je 105 vozila, a na Pavlovića putu šest vozila. Komunalna policija je obišla 12 lica kućnom karantinu i svi su bili kod kuće. Policijska uprava je izdala 17 prekršajnih naloga zbog kršenja policijskog časa. Kol centar je u prethodnim danima podijelio 135 paketa licima koja su nepokretna ili sa otežanim kretanjem. Preostalo je da podijele još devet paketa“, rekao je Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.
U Domu učenika je izvršena dezinfekcija nakon otpuštanja i posljednjeg izliječenog od Covid-19. Takođe, kako je Mićić istakao, izvršena je dezinfekcija i u objektima OŠ „Vuk Karadžić“. 

„Prema odluci Republičkog štaba, od danas u 15.00 časova, do ponedjeljka u 5.00 časova, policijski čas je i nema kretanja. Pored toga, od 12.00 časova je na snazi odluka da se ne može napuštati mjesto prebivališta. Jedna od naredbi Glavnog štaba je da se odredi mjesto mobilne bolnice od sto kreveta. Mi smo odredili da to bude na mjestu hipodroma, preko puta ciglane. Danas smo donijeli odluku da se izdvoje sredstva, da se to mjesto privede namjeni, da se dovede voda i struja i da se sve pripremi u slučaju eventualne potrebe“, naveo je Mićić.

Preko 2.000 paketa pomoći je podijeljeno građanima u prethodnim danima – paketi hrane, dezinfekciona sredstva i zaštitna oprema. Danas je izvršena podjela vaskršnjih paketa korisnicima Narodne kuhinje.

„Na području Semberije nemamo novooboljelih lica. Posljednjih sedam dana, radili smo široka testiranja, za osobe širokog kontakta i zdravstvene radnike i svi testovi su negativni. Dobili smo PCR aparat kao donaciju Vlade RS. Bijeljinska Bolnica je u završnoj fazi građevinskih radova za pripremu laboratorije za virusologiju i očekujemo da sve bude gotovo sljedeće sedmice. Nadam se da ćemo početkom maja imati opremljenu ovu laboratoriju. Mikrobiolog i laborant su trenutno na edukaciji“, istakla je v.d. direktor Bolnice „Sveti Vračevi“ Milica Lovrić.

Do sada je odrađen 251 test, pet rezultata testova se čeka, a još sedam novih je poslato jutros na analizu. 
„Epidemiološka situacija je stabilna. Za sada pod nadzorom imamo 397 lica, u karantinu na graničnom prelazu „Rača“ nemamo nijedno lice, takođe ni u Domu učenika. U OŠ „Vuk Karadžić“ trenutno imamo 20 osoba i svi su bez simptoma i dobro se osjećaju. Jutros smo izvršili testiranje još sedam osoba i brisevi su upućeni na analizu u Banjaluku. Juče smo otpustili 13 osoba, jer smo dobili negativne rezultate za sve njih“, rekao je direktor Doma zdravlja Duško Milovanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„Šta rade bebe i odakle dolaze?“ – Vesela nedjelja sa mališanima vrtića „Čika Jova Zmaj“ (video)

Zajedno sa mališanima vrtića „Čika Jova Zmaj“ krenuli smo u veselu avanturu. U ovom serijalu klinci odgovaraju na tako...

Ruskinja iz Ukrajine živi u Bijeljini i udovica je ratnog veterana VRS: “Mog sina niko neće odvući u rat“ (foto)

Šta sve Ljubica Mrkajić (51), djevojački Ljubov Romanjenkova, nije preživela i odbolovala u pet decenija svog života! Kao djevojka...

KONAČNI REZULTATI: 68,36% Semberaca protiv opoziva Gradonačelnika Petrovića

Saopštenje Kabineta Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti: "Komisija za sprovođenje opoziva gradonačelnika Bijeljine je, nakon objedinjavanja svih...

CRVENI KRST BIJELJINA: Vratimo dječija igrališta zajedno – čekamo vas sutra u sali Gimnazije

Saopštenje Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Dragi sugrađani! Želimo da vas pozovemo da se pridružite akciji pod...