BIJELJINA: U Banji Dvorovi otvorena II međunarodna likovna kolonija (foto)

Datum:

Share post:

Večeras je u restoranu hotela “Sveti Stefan” u Banji Dvorovi svečano otvorena II međunarodna likovna kolonija u organizaciji Banje Dvorovi i saradnji sa Turističkom organizacijom Bijeljina i JU Narodnom bibliotekom “Filip Višnjić”. Koloniju je blagoslovio protejerej Nenad Đurić, a svečano otvorio predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

“Mi smo se prošle godine odlučili da organizujemo likovnu koloniju. Imajući u vidu da je Bijeljina dugi niz godina organizovala likovnu koloniju, mi došli na ideju da to uradimo i mi i na taj način promovišemo banjski turizam i ugostimo likovne umjetnike koji su česti gosti našeg grada”, rekao je Milorad Zekić, direktor JU Banje Dvorovi.

Prošlogodišnja kolonija okupila je 20-ak, dok je ove godine okupila preko 20 umjetnika iz zemlje i regiona.

“Velika mi je čast što kao predsjednik Skupštine, koja je osnivač Banje Dvorovi, i ove godine otvorim Međunarodnu likovnu koloniju u njihovoj organizaciji. Naši gosti umjetnici imaće priliku da budu naši gosti, a mi ćemo imati tu čast da njihova djela koja ovdje nastanu krase zidove naših brojnih javnih institucija”, rekao je Đurđević.

Gost Bijeljine iz Crne Gore, umjetnik Jelena Vušurović, prvi put je u Bijeljini i već je oduševljena gostoprimstvom, ali i ljepotama Bijeljine sa kojima se dosad susrela.

“Ovdje sam dočekana dva dana ranije i već dam počela da radim, tako da su već nastala tri djela – apstrakcija, akt i veliki bik. Moram da napomenem da mene u crnogorskoj umjetnosti već prepoznaju po toj formi bika, tako da će i Bijeljina da dobije moju snažnu poruku bika”, rekla je Vušurovićka.

Izložba djela koju slikari naslikaju u okviru ove Likovne kolonije, biće upriličena 2. juna u 18.00 časova u JU Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” u Bijeljini. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vlada Srpske dala zeleno svjetlo za uvođenje sistema „Amber Alert“

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Informaciju o uspostavljanju Sistema hitnog obavještavanja javnosti u slučaju nestanka maloljetnog lica...

MINISTAR NEŠIĆ se sastao sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolajem Petruševom (foto)

Danas sam se sastao sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolajem Petruševom. Razgovarali smo o bezbjednosnim izazovima sa kojima se...

Predstavnici Privredne komore RS i PPK Bijeljina posjetili firmu „Rakić Komerc“ iz Batkovića

"Rakić Komerc" iz sela Batković kod Bijeljine bavi se proizvodnjom i prodajom konzumnih jaja, stočne hrane i proizvodnjom...

BIJELJINA: Otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture (foto, video)

U Bijeljini je danas otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture „Bijeljina-turist 2024“. Sajam ove godine okuplja 88...