BIJELJINA: Trinaestogodišnji Mihajlo Simić niže uspjehe na gitari i klaviru

Datum:

Share post:

Trinaestogodišnji Mihajlo Simić je za njegove profesore u Muzičkoj školi “Stevan Stojanović Mokranjac” u Bijeljini čudo od djeteta kada je muzika u pitanju – niže uspjehe i granice ne poznaje.

Mihajlo, koji je dobitnik brojnih diploma i nagrada, priznanja, u Muzičkoj školi proglašen je za đaka generacije, odličan je učenik osmog razreda Osnovne škole “Knez Ivo od Semberije”, o sebi ne voli mnogo da priča.

Njegova majka Milena Zelenović za Srnu kaže da se kako je Mihajlo rastao javljala i njegova ljubav prema muzičkoj školi i ističe da ga je upućivala na učenje klavira, međutim, sklonost ka gitari bila je jača i od tada počinje njegov muzički put.

“Od sedme godine upisuje se u Muzičku školu, pripremno odjeljenje, u klasi profesora Milana Dujmovića, gdje je na prvom času kroz igru naučio akord e mol”, rekla je Zelenovićeva, koja je profesor u Muzičkoj školi u Bijeljini.

Ozbiljnim pristupom i posvećenošću profesora Jakše Perovića, Mihajlo je bio polaznik majstorske radionice “Gitar vik” /Guitar week/ u Tuzli 2022. godine, a na završnom koncertu je nastupio kao solista i u sastavu orkestra gitara.

Ove godine Mihajlo je osvajio drugu nagradu na Međunarodnom festivalu gitare u Zvorniku.

Iako godinu dana mlađi, Mihajlo završava 2022/2023. godine Osnovu muzičku školu “Stevan Stojanović Mokranjac” u Bijeljini, gdje je proglašen za đaka generacije.

Osim gitare, Mihajlo uči i klavir u klasi profesora Aleksandre Radosavljević gdje osvaja mnogobrojne nagrade sa najvećim dostignućima.

Mihajlo se raduje nastavku školovanja u muzičkoj školi i daljem usavršavanju u sviranju gitare uz saradnju sa novim profesorima i nastupima širom zemlje i inostranstva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Da li će biti smanjen borački dodatak: Oglasili se iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite kao obrađivač Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno–otadžbinskog...

“BN Klasik fest” počinje 7. marta

Povodom predstojećeg „BN Klasik festa“, u Gradskoj upravi je danas održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen...

Objavljen vodič za građane kroz budžet Srpske

Kako bi građanima približili proces donošenja budžeta, omogućili im da bolje razumiju procedure usvajanja i upoznaju strukturu i...

Stojković saopštio spisak za Rusiju, dva debitanta i povratak “zlatnih Orlića”

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković, saopštio je širi spisak igrača za predstojeće prijateljske mečeve. Podsjetimo, Srbija će igrati...