Ljubiša Stanišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine, obišao je izgradnju stanova, koji su namijenjeni za Rome koji žive u bespravno sagrađenim stambenim jedinicama i/ili neuslovnim stambenim jedinicama i/ili porodicama sa statusom beskućnika (podstanari).

Stanišić je naglasio da su radovi pri kraju, te da je u sklopu treće faze projekta „Stambeno zbrinjavanje Roma 2020-2021 u Gradu Bijeljina“ izgrađeno 6 stanova u višeporodičnom individualnom stambenom objektu, na lokaciji Fincov salaš u Bijeljini.

-Ukupna vrijednost ovog Projekta je 500.000 KM, a od toga je iz budžeta Grada Bijeljina izdvojeno 200.000 KM, od Karitasa Švajcarske smo dobili 200.000 KM i od Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice 100.000 KM, rekao je Stanišić.

-Ovaj Projekat doprinosi poboljšanju uslova života Roma u Bijeljini, čime se daje podrška sprovođenju Akcionog plana BiH u oblastima zapošljavanja, stambenog zbrinjavanja i zdravstvene zaštit, zaključio je Ljubiša Stanišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име