BIJELJINA: Škola umjetničkih zanata otvorila predstavništvo u Novom Sadu

Datum:

Share post:

Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera „Odigitrija“ iz Bijeljine, koje proslavlja 18 godina rada, otvorilo je predstavništvo u Novom Sadu.

Iz „Odigitrije“ navode da se predstavništvo nalzi u Ulici Kornelija Stankovića i da je prvo u Srbiji.

„Planiramo da 18 godina rada obilježimo iskorakom u novo stvaralačko doba u oblasti primijenjenih umjetnosti, ikonopis, arhitektura, industrijski dizajn, grafički dizajn, vizuelne komunikacije, ilustracije, karikatura, strip, grafika, slikarstvo, vajarstvo, keramika i staklo, kostimografija, scenografija, umjetnička fotografija, tekstil i savremeno odijevanje, restauracija i konzervacija“, saopšteno je iz Udruženja.

Uz ocjenu da je ugled „Odigitrije“ odavno prerastao Bijeljinu, iz Udruženja su naveli da iz godine u godinu interesovanje za ovu školu umjetničkih zanata raste i da je sve veći broj polaznika iz drugih opština i gradova Republike Srpske, ali i van nje.

Programi umjetničkog usavršavanja koje „Odigitrija“ nudi su škola ikonopisa, kaligrafije, pozlate, kreativna umjetnička radionica i pripremna nastava za upis na umjetničke fakultete.

Nastavni plan i program prilagođen je uzrastu učenika i obuhvata četiri nivoa složenosti, prvi nivo je za učenike sa posebnim potrebama, drugi za učenike od prvog do petog razreda osnovnih škola, treći nivo je za učenike od šestog do devetog razreda osnovnih škola i četvrti nivo je za učenike srednjih škola i za studente.

Kroz Školu umjetničkih zanata „Odigitrija“ prošlo je više od 900 polaznika koji su, uz stručno vođstvo edukatora, imali priliku da otkriju svoje umjetničke talente i da usavrše umjetničke vještine iz oblasti primijenjenih umjetnosti.

Ljetopis „Odigitrije“ od 2006. do 2024. godine bilježi niz uspješno realizovanih projekata likovnog stvaralaštva iz oblasti primijenjenih umjetnosti širom Republike Srpske i u inostranstvu.

„Odigitrija“ u Bijeljini ima dva ateljea i galeriju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Danas u 16 časova GLASANJE O REZOLUCIJI O SREBRENICI: Njemačka ima uvodnu riječ, debati u Njujorku prisustvuje i Aleksandar Vučić

Generalna skupština UN danas bi trebalo da razmatra nacrt rezolucije o Srebrenici koju je bošnjački dio misije BiH...

KMF “RADNIK MD SHOP“: Na finalnu utakmicu u subotu u Bijeljinu dolaze braćа iz Srbije (foto)

Saopštenje za javnost KMF Radnik MD Shop prenosimo u cjelosti: KMF "Radnik MD Shop" je domaćin u drugoj finalnoj...

SPC i njeni vjernici danas obilježavaju dan posvećen Svetom apostolu Simonu Zilotu

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju dan posvećen Svetom apostolu Simonu Zilotu, jednom od 12 velikih...

UGLJEVIK: Danas obilježavanje 32. godine od osnivanja Prve majevičke brigade VRS

U Ugljeviku se danas obilježava 32. godine od osnivanja Prve majevičke brigade VRS: Ugljevičani odaju počast poginulim borcima Ispred...