BIJELJINA: Saopštenje za javnost “Voda Srpske“

Datum:

Share post:

Stručne službe Javne ustanove “Vode Srpske” u punoj su pripravnosti na cijeloj teritoriji Republike Srpske i preduzimaju sve neophodne mjere odbrane od poplava u okviru svojih nadležnosti i u koordinaciji sa štabovima civilne zaštite i lokalnih zajednica.

U saopštenju iz “Voda Srpske” navodi se da su odgovorili na sve zahtjeve Civilne zaštite i lokalnih zajednica za obezbjeđenje džakova sa pijeskom i mehanizacije, te kadrovske i tehničke podrške za odbranu od poplava, te da su u stalnoj su komunikaciji sa ostalim nadležnim institucijama Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

Direktor “Voda Srpske” Miroslav Milovanović jutros je posjetio kritične tačke na području Prijedora, te se uvjerio kako teče sanacija obodnog kanala u Kozarskoj Dubici.

“Potporni zid u dužini od 465 metara pored rijeke Sane u Prijedoru, koji je izgrađen u okviru projekta hitnih mjera zaštite od poplava u Republici Srpskoj, u potpunosti je funkcionalan, zahvaljujući čemu je spriječeno izlivanje rijeke Sane prema prijedorskom naselju Tukovi”, navodi se u saopštenju.

Iz “Voda Srpske” ističu da se u popodnevnim časovima na području Banjaluke očekuje još jedan talas povećanja vodostaja Vrbasa, nakon čega slijedi opadanje.

TESTNA REKLAMA

Mjere vanredne odbrane od poplava proglašene su juče u poplavnim područjima Dubička ravan i srednja Posavina.

U poplavnim područjima Semberija-Posavina, Lijevče polje i Srbično-nožička ravan vodostaji rijeka još su ispod kota redovne odbrane od poplava.

Na području više opština i gradova u Republici Srpskoj juče je naglo porastao vodostaj bujičnih vodotokova i rijeka, zbog čega su stručne službe “Voda Srpske” u punoj pripravnosti.

​Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

NTV Arena Bijeljina obilježila 23 godine postojanja (foto)

Nezavisna televizija Arena danas je obilježila 23 godine postojanja, predanog rada i pravovremenog informisanja građana Semberije i Bijeljine....

Na poziv Mitropolije crnogorsko – primorske Dodik posjetio svetinje u Crnoj Gori

Na poziv Mitropolije crnogorsko - primorske srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je svetinje u Crnoj Gori. -...

KABINET GRADONAČELNIKA: MJEŠTANI I SAVJETI MJESNIH ZAJEDNICA DA PRIJAVE PRIORITETE ZA ASFALTIRANJE I JAVNU RASVJETU

Saopštenje za javnost Kabineta gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cjelosti: Kompenzacioni fond Republike Srpske je na račun Agrarnog fonda Grada...

UGLJEVIK: ZA 90 DJECE IZ BORAČKE POPULACIJE PO 150 KM ZA ŠKOLSKE UDŽBENIKE

Boračka organizacija Ugljevik obezbijedila je zajedno sa opštinom po 150 KM za 90 djece iz boračkih kategorija kao...