BIJELJINA PRVA U RS I BiH DOBILA POKRETNI MAMOGRAF Mićo Mićić – rezultati rada u 2009. godini (foto,video)

Datum:

Share post:

Prioritet izgradnja treće faze zaobilaznice
Na početku 2009. godine načelnik Mićić je, na konferenciji za štampu, izjavio da je 2008. godina bila jedna od najuspješnijih godina za opštinsku administraciju.

„Izgradili smo niz infrastrukturnih objekata, drugu fazu gradske zaobilaznice, novi most na Dašnici, dvije nove gradske ulice, asfaltirali Sarajevsku, Lozničku, Hercegovačku i druge ulice. Završena je izgradnja Centra za visoko obrazovanje, nastavljena izgradnja kanalizacije, u selima asfaltirano 28 kilometara novih saobraćajnica. U 2009. godini prioritet je izgradnja treće faze gradske zaobilaznice, počinje izgradnja nove bolnice, nastavlja se izgradnja započetih školskih objekata i modernizacija starih škola. Planiramo proširenje mreže ambulanti porodične medicine. Nova godina označiće i početak izgradnje novog Centra za kulturu“, najavio je na početku te godine načelnik Mićić.

Otvoren prvi Omladinski romski kulturni centar u Republici Srpskoj
Sredinom marta 2009. godine u Bijeljini je otvoren prvi Omladinski romski kulturni centar u Republici Srpskoj.
Načelnik opštine Mićo Mićić tim povodom je istakao da opština pomaže romskoj djeci i omladini, prije svega uključivanjem u obrazovni sistem.

“ Uspjeli smo da romskoj djeci u školama obezbijedimo besplatan topli oborok. Nastojimo na sve moguće načine da im omogućimo da budu ravnopravni članovi društva, kao i sva druga djeca”, istakao je tom prilikom Mićić.

Završen kolektor broj 4
Sredinom aprila te godine završena je komplikovana dionica najvažnijeg infrastrukturnog projekta u Bijeljini – dionica kolektora broj četiri. Svečanim presijecanjem vrpce načelnik opštine Mićo Mićić pustio je u saobraćaj rekonstruisanu Ulicu Filipa Višnjića. Završetkom radova u ovoj i nekoliko susjednih ulica ovaj dio grada priključen je na glavni kanalizacioni kolektor, čime je broj korisnika priključenih  na kanalizaciju stigao do cifre od 4.000. Već tada se ističe i podatak o 9,5 miliona eura donatorskih sredstava koja su stigla od švedske organizacije SIDA i Evropske komisije.

Bijeljina je dobila prvi pokretni mamograf u RS i BiH
Zahvaljujući zalaganju načelnika opštine Miće Mićića, aktivistkinjama Udruženja žena oboljelih od karcinoma dojke “Gea”, te menadžmentu Doma zdravlja Bijeljina, Bijeljina je dobila prvi pokretni mamograf u RS i BiH koji će omogućiti preventivne preglede žena  na području bijeljinske regije, ali i u drugim opštinama.

Počela je izgradnja škole u Donjoj Čađavici
Krajem juna 2009. godine počela je izgradnja škole u Donjoj Čađavici. Opštinska administracija za izgradnju školskog objekta izdvojila je 268.000 KM.

Polažući kamen temeljac za novu školu, načelnik Mićić je izjavio da djeca zaslužuju najbolje uslove za izvođenje nastave, te da je srećan što je u ime opštinske administracije ozvaničio početak radova na izgradnji novog školskog objekta.

U Ulici Svetozara Ćorovića, desetog avgusta 2009. godine, po planu, počeli su radovi na izgradnji treće faze kanalizacije, kapitalnog infrastrukturnog projekta u Bijeljini. U narednih 240  radnih dana biće izgrađeno 4.500 metara fekalne kanalizacije, biće postavljeno oko 6.000 metara vodovodnih cijevi, te rekonstruisano oko dva kilometra ulica. Sredstva, u iznosu od 3,6 miliona eura, obezbijeđena su kreditom Evropske  razvojne banke.

Počeli radovi na izgradnji kružnog toka kod Sabornog hrama na Ledincima
Sredinom avgusta 2009. godine načelnik opštine Mićo Mićić prisustvovao je početku radova na izgradnji kružnog toka kod Sabornog hrama na Ledincima. Gradnja novog kružnog toka koštaće 149.500 KM. Sredstva su obezbijeđena iz opštinskog budžeta. Izgradnjom ovog kružnog toka biće povećan protok vozila i bezbjednost saobraćaja u ovom dijelu grada.

Dom zdravlja i Bolnica dobijaju moderan ulaz
U okviru projekta izgradnje nove bolnice u Bijeljini, počeli su radovi na izgradnji treće kolovozne trake u Ulici Srpske vojske, čime će se dobiti moderan ulaz u Dom zdravlja i Opštu bolnicu.

Počeli radovi za funkcionisanje ‘’Industrijske zone 3’’
Predstavljajući privrednicima bijeljinske opštine mogućnosti koje za izgradnju novih proizvodnih pogona nudi “Industrijska zona 3”, načelnik opštine je početkom septembra 2009. godine istakao, da je jedan od prioritetnih zadataka Opštinske administrativne službe stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta. Izgradnja neophodne infrastrukture, na površini od 21 hektara, u ovoj industrijskoj zoni otpočeće dva mjeseca kasnije.

Te jeseni u Koviljušama je otvorena novoizgrađena devetorazredna škola u čiju izgradnju je Opštinska uprava investirala oko 1,2 miliona KM. U novoizgrađenom objektu biće smještena ambulanta porodične medicine i prostorije mjesne zajednice. Načelnik opštine, prilikom svečanog otvaranja ove škole, izjavio je da ga  raduje činjenica što je nova škola izgrađena u vremenu ekonomske krize.

Počeli radovi na gasifikaciji Bijeljine
Krajem oktobra 2009. godine počela je realizacija još jednog velikog i značajnog infrastrukturnog projekta, gasifikacije, koji će, kako je tada izjavio načelnik opštine Mićo Mićić, od Bijeljine napraviti jedan moderan i ekološki čist grad. Vrijednost projekta gasifikacije tada je procijenjena na 23 miliona eura.

Počela izgradnja Centra za Kulturu
Početkom novembra te godine otvoreni su radovi na izgradnji novog Centra za kulturu. Na mjestu gdje se nekada nalazio Dom omladine, biće izgrađena nova moderna zgrada, površine oko 4.000 metara kvadratnih, i koštaće, prema tada iskazanoj predračunskoj vrijednosti, oko osam miliona KM.

Predata na upotrebu Regionalna sanitarna deponija
 Početkom novembra 2009. godine i zvanično je predata na upotrebu nova regionalna sanitarna deponija u Brijesnici na kojoj će se mjesečno odlagati oko 3.000 tona čvrstog otpada sa područja nekoliko opština koje su zajedno ušle u realizaciju ovog projekta.

“Izgradnja ovakve deponije omogućava da Semberija može proizvoditi zdravu hranu, što je za nas strateški važno. Nemamo namjeru da se zaustavimo samo na ovome, jer želimo da tretman zbrinjavanja čvrstog otpada proširimo i na reciklažu i izdvajanje korisnih sirovina”, rekao je tom prilikom načelnik Mićić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Selak uputio čestitku povodom Vaskrsa: Nakon iskušenja i stradanja dolazi radost

Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske, uputio je čestitku povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom...

Tlo se treslo u zoru: Zemljotres pogodio Herceg Novi, epicentar blizu grada

Zemljotres jačine tri stepena po Rihteru pogodio je jutros Herceg Novi, saopštio je Zavod za seizmologiju Crne Gore. Prema...

Prim. dr Mikajlo Lazić sa pomoćnikom obišao bolesnike Bolnice ’’Sveti Vračevi’’ Bijeljina

Pravoslavni vjernici danas slave Vaskrs, najveći i najradosniji hrišćanski praznik. Toga dana je Isus Hristos vaskrsao iz mrtvih,...

Načelnik opštine Lopare, Rado Savić, čestitao najradosniji hrišćanski praznik – Vaskrs

Načelnik opštine Lopare Rado Savić čestitao je sugrađanima i majevičkoj dijaspori hrišćanski praznik – Vaskrs. „Na praznike u kojima...