BIJELJINA: Potvrđen novi slučaj zaraze virusom korona

Datum:

Share post:

U Bijeljini je potvrđen još jedan slučaj zaraze virusom korona, čime se broj inficiranih osoba u Semberiji povećao na četrnaest, a sva lica sa kojima je zaražena osoba bila u kontaktu već su testirana i očekuju se rezultati.
 
– Pacijent je srednje životne dobi, sa jednostranom upalom pluća. Nakon što je primljen u „karantin 1“, u kojem je bio izolavan, započeli smo terapiju, a po dolasku rezultata testa, koji je pozitivan, pacijent je premješten u „karantin 2“. Njegovo opšte stanje je dobro – izjavila je infektolog Aleksandra Radojčić.
 
 Iz Bolnice „Sveti Vračevi“ saopštili su da se u karantinu u Domu učenika i dalje nalaze dva lica, da je jednom od njih prvi retest negativan i da će tokom dana biti urađen i drugi retest.
 
– U bolničkoj izolaciji nalazi se šest pacijenata, u kućnoj izolaciji pet, a do jutros smo testirali ukupno 605 osoba. Čekamo rezultate za devet lica i jedan retest  – naveli su iz bijeljinske Bolnice.
 
Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o prestanku primjene Zaključka o sprovođenju mjere kućne izolacije. Ovaj zaključak primjenjuje se od 21. maja 2020. godine, od 6.00 časova. Odjeljenje komunalne policije, shodno Zaključku, više ne vrši kontrolu lica kojima je izrečena mjera kućne izolacije.
 
Prema podacima gradskog Odsjeka za civilnu zaštitu, pod stručnim medicinskim nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja nalaze se 293 lica.

U prethodna 24 časa nadležni zdravstveni inspektor je na graničnom prelazu Rača izdao 30 rješenja o izolaciji, dok je na Pavlovića mostu izdato pet rješenja.

Predstavnici Policijske uprave Bijeljina izdali su četiri prekršajna naloga za lica koja nisu koristila zaštitne maske. Komunalna policija kontrolisala je 21 lice u izolaciji i sva lica su pronađena na svojim adresama.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„Šta rade bebe i odakle dolaze?“ – Vesela nedjelja sa mališanima vrtića „Čika Jova Zmaj“ (video)

Zajedno sa mališanima vrtića „Čika Jova Zmaj“ krenuli smo u veselu avanturu. U ovom serijalu klinci odgovaraju na tako...

Ruskinja iz Ukrajine živi u Bijeljini i udovica je ratnog veterana VRS: “Mog sina niko neće odvući u rat“ (foto)

Šta sve Ljubica Mrkajić (51), djevojački Ljubov Romanjenkova, nije preživela i odbolovala u pet decenija svog života! Kao djevojka...

KONAČNI REZULTATI: 68,36% Semberaca protiv opoziva Gradonačelnika Petrovića

Saopštenje Kabineta Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti: "Komisija za sprovođenje opoziva gradonačelnika Bijeljine je, nakon objedinjavanja svih...

CRVENI KRST BIJELJINA: Vratimo dječija igrališta zajedno – čekamo vas sutra u sali Gimnazije

Saopštenje Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Dragi sugrađani! Želimo da vas pozovemo da se pridružite akciji pod...