BIJELJINA: Potpisani ugovori o adaptaciji 46 stambenih jedinica boračkih porodica (foto)

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, danas je potpisao ugovore o adaptaciji 46 stambenih jedinica boračkih porodica. Od ukupno 77 zaprimljenih zahtjeva, odobrena su sredstva za 46 korisnika.

“Raspon odobrenih sredstava u svakom od ugovora iznosi od 1.000 do 5.000 KM. Ukupno ćemo iz gradskog budžeta za 46 korisnika izdvojiti 128.800 KM. Ugovori se odnose na adaptaciju stambenog prostora, za izgradnju sanitarnih čvorova i opremanje objekata. Trudićemo se da do kraja godine pozitivno odgovorimo na još nekoliko opravdanih zahtjeva za adaptaciju stambenih objekata demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida”, rekao je Petrović.

Petar Nikolić iz Dijelova kod Bijeljine kaže da je prvi put dobio finansijsku pomoć za adaptaciju svog stambenog objekta.

“Neophodna mi je izolacija krova, ugradnja vrata i postavljanje fasade na objekat. Nadam se da će mi odobrena sredstva (2.000 KM) bar djelimično pomoći oko adaptacije”, istakao je Nikolić.

Milan Marković, predsjednik Mjesne boračke organizacije u Banjici došao je da pomogne svome komšiji koji u 21. vijeku još uvijek nema vodu za piće u svojoj porodičnoj kući.

“Mi smo u Banjici puno uradili, kada je riječ o pomoći demobilisanim borcima. Cilj nam je da se ove aktivnosti nastave i da nam omladina ostaje na ovom području. Borce, koji su stvarali ovu državu, treba posebno cijeniti i poštovati. Za nas je veliki uspjeh kada pet ili šest boračkih porodica dobije vodu za piće u svojim stambenim jedinicama”, naveo je Marković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Stanje na putevima u Srpskoj za 24. februar – Pretežno mokri kolovozi

IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA 24.02.2024 07:10:46 REPUBLIKA SRPSKA Saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija nesmetano, a vozi se po...

Naređena hitna evakuacija stanovnika: Vatrogasci se bore sa požarima u Australiji

Požar u australijskoj državi Viktorija nastavio je da se širi, zbog čega su vlasti naredile hitnu evakuaciju za...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 28 beba, od kojih 13 djevojčica i 15 dječaka. U...

Danas i sutra obilne padavine u Hercegovini

U subotu 24.02. Tokom noći i ujutru jak do olujni vetar. Vetar će tokom jutra oslabiti na severu,...