BIJELJINA: Podijeljeni paketi hrane i sredstva za dezinfekciju UDRUŽENJU PENZIONERA

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Grada Bijeljina Mićo Mićić i sekretar Crvenog krsta Bijeljina Perica Gligić danas su posjetili Udruženje penzionera u Bijeljini i podijelili pakete hrane i sredstva za dezinfekciju.

„Udruženje penzionera je danas podijelilo dio paketa, a dio paketa je podijeljen prethodnih dana. Mi smo za najugroženije penzionere, u skladu sa odlukom Štaba za vanredne situacije, dodijelili 150 paketa najugroženijim penzionerima. To su paketi koji u sebi sadrže brašno, ulje, šećer i ostale osnovne životne namirnice. Danas smo, pored ovih paketa, udruženjima dali još 5.000 zaštitnih maski kao poklon Crvenog krsta i oni će dalje da ih raspoređuju. Svi su uz pakete dobili i litar sredstva za dezinfekciju i dio maski ispred Gradske uprave i gradskog Štaba“, rekao je Mićić.

Đuro Stanojlović, Mićo Mićić

On je naveo da Udruženje penzionera ima potrebu za još 100 do 150 paketa i da će oni Štabu dostaviti još jedan spisak socijalno ugroženih ljudi, da bi im bila obezbijeđena ta sredstva.

„Želimo da najstarije, prije svega, zaštitimo od širenja zaraze, a pored toga da pomognemo i onima koji nemaju mogućnosti da sebi obezbijede hranu“, istakao je Mićić.

Direktor Fonda PIO, Mladen Milić, iskoristio je priliku da se u svoje ime i u ime predsjednika RS Željke Cvijanović, zahvali Crvenom krstu koji je dijelio zaštitne maske širom RS.

„Danas smo mi iz Fonda zajedno sa kolegama iz bijeljinskog Crvenog krsta u funkciji koordinatora. Želim da zahvalim Crvenom krstu koji je u nepune tri sedmice zajedno sa opštinskim i gradskim udruženjima penzionera širom RS u svim opštinama i gradovima izvršio podjelu 95.000 zaštitnih maski koje su obezbijeđene sredstvima iz Kabineta predsjednika RS. Imali smo neku dinamiku od cirka 5.000 maski dnevno koliko je proizvođač uspijevao da proizvede. Rukovodili smo se da, u skladu sa brojem penzionera na teritoriji opštine ili grada, izvršimo proporcionalnu raspodjelu, tako da je Bijeljina dobila oko 7.000 zaštitnih maski“, naveo je Milić.

Gligić je rekao da je Crveni krst kao pomoćni organ Vlade i lokalne zajednice uredno izvršio dijeljenje svih paketa koje su dosad dobili.

„Danas smo završili posao dostavljanja 7.000 zaštitnih maski i naši volonteri su uvijek na raspolaganju lokalnoj zajednici. Danas ćemo dobiti 50 paketa pomoći od Crvenog krsta RS i vjerovatno već u ponedjeljak ćemo podijeliti u Janji“, naveo je Gligić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...