BIJELJINA: Pet osoba ZARAŽENO korona virusom, SEDAM osoba u bolničkom karantinu

Datum:

Share post:

Na području Grada Bijeljine, registrovano je 1.145 lica pod nadzorom, 62 lica u kućnom karantinu i još jedna osoba zaražena Covid-19. Novozaraženi je otac jednog od ranije zaraženih. Sva lica koja su u kućnom karantinu, od danas će biti češće kontrolisana.

„S obzirom da je novozaraženi teži slučaj i da je pacijent koji je na dijalizi, smješten je u bolnički karantin. Tako da od petoro oboljelih, troje je smješteno u Dom učenika, jedno u kućnu izolaciju i jedan u bolnički karantin. Dezinfekcija i pranje ulica ide po planu, urađena je dezinfekcija ZEV-ova. Što se tiče graničnih prelaza, imamo 72 kamiona koja su prešla na „Rači“, 5 na „Pavlovića mostu“, a nijedno putničko vozilo nije prošlo u prethodna 24 časa. Policija je izdala osam prekršajnih naloga i upozorenja za one koji su kršili policijski čas, a samo jedno lice starije od 65 godina je bilo upozoreno zbog kršenja zabrane kretanja“, rekao je Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Broj Agrarnog fonda za pomoć poljoprivrednicima koji žele da prodaju svoje proizvode, ali i za one koji žele da kupe poljoprivredne proizvode je 055/206-984 i aktivan je svakim danom od 7.00 do 15.00 časova.

„Prijedlog Privrednog savjeta, Crvenog krsta i TRB je da se sa Štabom za vanredne situacije i privrednicima, napravi sporazum o trošenju prikupljenih sredstva od blizu milion maraka“, naveo je Mićić.

Osoba koja je registrovana kao peti zaraženi, odnosno pozitivan na Covid-19 je jedna od osoba čiji se rezultat testa čekao, navela je v.d. direktor Bolnice „Sveti Vračevi“ Milica Lovrić.

„Navedena osoba je iz kućnog karantina i na hroničnom programu dijalize. Ta osoba je prema procedurama koja se rade u ovakvim vanrednim situacijama odvožena i dovožena posebnim sanitetom na hronični program dijalize. Izolovana je u posebnoj prostoriji uz punu zaštitnu opremu. U međuvremenu smo je zadržali u bolnički karantin“, istakla je Lovrićka.

Kako je navela, sada se u bolničkom karantinu nalazi sedam osoba, od kojih kod šest postoji sumnja na Covid-19, uzeti su im uzorci i danas će biti poslati na Institut za javno zdravlje na analizu.

„U toku ove sedmice, radićemo i kontrolne analize kod prvoregistrovanog u Bijeljini, koji je već imao jednu kontrolu koja je bila pozitivna, tako da mu slijedi druga kontrola. Kontrola će se takođe raditi kod ostalih pacijenata koji su bili pozitivni na Covid-19“, rekla je Lovrićka.

Kako je navela, zdravstveno stanje svih pacijenata je relativno zadovoljavajuće, nemaju burnu simptomatologiju, a registrovani pacijent je zadržan zbog hroničnog programa dijalize na koji ide.

„Pod nadzorom imamo 1.145 lica što predstavlja manji broj u odnosu na prethodni dan, s obzirom da je određenim licima isteklo vrijeme za kućnu izolaciju. Sva tri karantina su u funkciji i obezbijeđena su zdravstvenim osobljem. Uzeli smo 16 uzoraka iz karantina na Graničnom prelazu „Rača“, dopremili laboratoriji u Banjaluci i čekamo rezultate. U Domu učenika imamo tri osobe pozitivne na Covid-19 i njihova zdravstvena slika je dobra, bez simptoma i tegoba. Jedno lice se nalazi u karantinu u sali OŠ „Vuk Karadžić“ bez tegoba. Kompletna epidemiološka obrada je završena i stanje je stabilno“, istakao je direktor Doma zdravlja Duško Milovanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Jelena Trivić zvanično kandidat za gradonačelnika Banja Luke

Narodni front počeo kampanju: Program za Banjaluku Narodni front ozvaničio je početak kampanje "Program za Banjaluku". Nakon sjednice Gradskog...

Održan zajednički sastanak Izvršnih odbora SDA Bijeljina i Janja (foto)

U Janji kod Bijeljine je juče (petak, 19. april 2024.) održan prvi zajednički sastanak Izvršnih odbora Stranke demokratske...

Neškovićev Zakon o Ustavnom sudu BiH povod bošnjacima za blokadu Doma naroda PS BiH

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je prije mjesec dana i nema naznaka da će u skorije...

Crvena zvezda za potvrdu titule, Partizan za produžetak sna

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigraće utakmicu u okviru prvog kola plej-ofa Superlige Srbije. 173. izdanje fudbalske svetkovine...