BIJELJINA: Otvorenja ''Proljećna izložba'' Udruženja likovnih umjetnika ''Sveti Luka''

Datum:

Share post:

Večeras je u Muzeju Semberije otvorena „Proljećna izložba“ Udruženja likovnih umjetnika „Sveti Luka“ iz Bijeljine.

„U okviru „Proljećne izložbe“ predstavilo se 36 umjetnika sa 100 radova. Imamo veliki broj mladih umjetnika koji prvi put izlažu svoje radove i smatram da će izložba biti zanimljiva za posjetioce. Gotovo sve tehnike su zastupljene, fito-kolaž, duborez, ikonopis, ulje na platnu, akril itd. Izložba je višeautorska, što je bogatstvo i šarenolikost svake naše izložbe i nadam se da će kao i svaki put ostaviti veliki utisak na Bijeljince“, rekao je ovom prilikom predsjednik Udruženja likovnih umjetnika „Sveti Luka“ Panto Pantić.

 
Izložbu je otvorila istoričar umjetnosti iz Beograda Sofija Ljubičić, koja je navela da svi članovi Udruženja „Sveti Luka“ koji izlažu svoje radove, imaju samo jedan cilj – njegovanje umjetnosti i svoje duhovnosti, ali i iznjedravanje svega onoga što ljudi osjećaju. Kako kaže, vrijeme i gledaoci su tu da procijene da li je sve to dobro i da se vežu za predstavljene radove.
„Kao istoričar umetnosti u nekim poštovanim godinama, moram da kažem da dugo pratim rad mnogobrojnih udruženja. Beograd ima jedanaest ovakvih udruženja gde se okupljaju svi ljubitelji umetnosti, bilo akademski, ili iz drugih profesija, ali je svima u interesu negovanje duhovnosti i, pre svega, realizacija nekih potajnih želja ili talenata. Tako i Udruženje „Sveti Luka“ godinama već egzistira i dobro znam gospodina Pantu Pantića koji i inače dolazi kod nas u Srbiju na kolonije. Dugo vodimo saradnju na duhovnom planu“, rekla je Ljubičićka.

Radovi će u Muzeju Semberije biti izloženi do 7. aprila i prodajnog je karaktera.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ŽRK “Bijeljina“ u borbi za prvaka – večeras rukometni spektakl i promocija novog šampiona Republike Srpske

ŽRK ‘’Radnik’’ Bijeljina poziva na rukometni spektakl i promociju novog šampiona Republike Srpske Saopštenje za javnost ŽRK ‘’Radnik’’ Bijeljina...

Glavni odbor PDP zasijeda u Bijeljini (foto)

Glavni odbor PDP zasijeda u Bijeljini U Bijeljini je danas (subota, 18. maj 2024.) sa početkom u 12.00 časova...

BIJELJINA: Na danjašnji dan 2016. FK “Radnik“ osvojio KUP BiH! (foto)

Bijeljinski Radnik je na današnji dan, 18. maja 2016. godine osvojio Kup BiH i izborio plasman u kvalifikacije...

„ISKORISTILI SU TRAGEDIJU“: Davor Dragičević traži da Stanivuković i Trivićeva odustanu od kandidature

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida Dragičevića, koji se kandidovao za gradonačelnika Banjaluke, traži da se iz izborne...