BIJELJINA: Održana video-konferencija o elektronskoj upravi

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, sa saradnicima, učestvovao je na video-konferenciji povodom predstavljanja „Ju-es-ejdovog“ projekta „Reforma javne uprave u BiH“, koji podrazumijeva uvođenje elektronske uprave.

Projekat obuhvata pet komponenti – primjenu elektronskog potpisa, elektronske građevinske dozvole, reformu inspekcijske kontrole i nadzora, registar raznih vrsta socijalne pomoći i javne nabavke.

Gradonačelnik Petrović je istakao da je cilj Gradske uprave modernizacija u ovoj oblasti, koja će, bez sumnje, biti postignuta uvođenjem i poboljšanjem informacionih tehnologija.

Prema njegovim riječima uskoro će biti poznato koje lokalne zajednice, odnosno nivoi vlasti u BiH, pristupaju  pojedinim komponentama, kada će početi i realizacija konkretnijih aktivnosti u ovom pravcu.

TESTNA REKLAMA

Na konferenciji su, između ostalih,  učestvovali ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Erik Nelson, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dom zdravlja Bijeljina obavlja davanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa

Saopštenje Doma zdravlja Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Obavještavamo Vas da se u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina obavlja davanje...

Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen...

PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ŠKOLA PLIVANJA

Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na...

Protivgradne rakete spriječile veću štetu na usjevima

Ispaljivanje protivgradnih raketa nije uzrok suše u Republici Srpskoj, kao što tvrdi predsjednik Udruženja mljekara Vladimir Usorcac, već...