BIJELJINA: Održana radionica za zaposlene u vrtiću “Čika Jova Zmaj“ u sklopu projekta “Vrtić je i moje pravo“

Datum:

Share post:

Grad Bijeljina, Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije u saradnji sa JU Dječijim vrtićem „Čika Jova Zmaj“ organizovao je  Radionicu za vaspitače na temu „Značaj Agende 2030 u procesu uspostavljanja inkluzivnog društva“, a u sklopu projekta „Vrtić je i moje pravo“.

Vodeći se principima Agende 2030 i ciljeva održivog razvoja, namjera je da se na području Grada izgradi tolerantna, obrazovana i inkluzivna zajednica sa razvijenom društvenom infrastrukturom, kvalitetnim javnim uslugama i jednakim mogućnostima za sve građane, što je i jedan od strateških ciljeva Grada Bijeljina.

„Agenda 2030 namjenjena je vaspitačima i zaposlenima u vrtiću „Čika Jova Zmaj“ koji su  korisnici projekta „Vrtić je i moje pravo“. Projekat radimo zajedno sa udruženjima građana „Porodični krug“ i  „Otaharin“, a odnosi se na povećanja obuhvata djece u predškolskim ustanovama. Ukoliko ustanovimo pozitivne efekte projekta, nastojaćemo da ubuduće bez programa i bez eksterne finansijske podrške realizujemo ovakav plan u budućnosti tako da sva djeca, i ona čiji roditelji nisu u mogućnosti da priušte predškolski program, pohađaju vrtić uz podršku Gradske uprave“, poručila je Ankica Todorović, šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada Bijeljina.

Realizacijom radionice za 24 zaposlenih u vrtiću na temu „Značaj Agende 2030 u procesu uspostavljanja inkluzivnog društva“ biće podignut nivo svijesti o značaju i lokalizaciji Agende 2030 i ciljeva održivog razvoja, kako bi zaposleni bili animirani da se uključe u aktivnu realizaciju ciljeva kroz svoj rad.  Direktor vrtića „Čika Jova Zmaj“ ističe da je u program „Vrtić je i moje pravo“ uključeno 70 djece sa područja Grada Bijeljina.

„Tridesetoro djece je iz romske populacije, 20 djece iz socijalno ugroženih porodica i 20 djece sa liste čekanja vrtića. Ovo je idealna prilika da povećamo obuhvat djece predškolskog vaspitanja na području Grada za one koji do sada nisu bili u situaciji da borave u vrtiću.  Kroz ovaj projekat, stvorili smo i bolje uslove u vrtiću, dobili smo kuhinju na području MZ Ledinci, kao i didaktički materijal“, rekao je Slaviša Vujanović, direktor JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“.

Projekat „Vrtić je i moje pravo“  podržan je sredstvima Finansijskog  mehanizma za podršku projektima integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj, koji je uspostavljen kroz zajedničku  saradnju Ministarstva finansija RS, Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS, IRB RS, Vlade Švajcarske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH. Ukupna vrijednost projekta iznosi 68.438KM, od čega je donacija 50.644KM, a učešće Grada Bijeljina 17.793KM.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...