BIJELJINA: Održan ljetni koncert SKUD “Lazarica“ iz Batkovića

Datum:

Share post:

Srpsko kulturno-umjetničko društvo „Lazarica“ iz Batkovića, koje iza sebe ima petnaest uspješnih godina postojanja, održalo je sinoć, u dvorištu osnovne škole, tradicionalni ljetni koncert pod nazivom „Graja lipovog gaja“.

Čast da otvori koncert pripala je gradonačelniku Ljubiši Petroviću, a kao gosti nastupili su SKUD „Ražljevo“ iz Ražljeva, KUD „Ostrovo“ iz Hrvatske i ansambl „Petropavlovski pojci“ iz Bijeljine.

Nastupilo je ukupno 120 mladih umjetnika koji neumorno čuvaju od zaborava najljepše srpske tradicionalne igre. Održavanje pomenutog koncerta podržali su i većinski finansirali mještani Batkovića, brojni semberski preduzetnici, Grad Bijeljina putem sufinansiranja projekata udruženja građana i predsjednik Skupštine Grada Bijeljina.

Prva „Graja lipovog gaja“ održana je 2016. godine u batkovljanskom parku „Lipik“. Tradicija se nastavila svakog jula naredne godine, osim u vrijeme pandemije virusa korona 2020. i 2021. godine.

Pored „Graje“, ovo kulturno-umjetničko društvo je u posljednjih sedam godina održalo šest domaćinskih koncerata u seoskoj sportskoj sali i Centru za kulturu „Semberija“.

Predsjednik „Lazarice“, Dragan Mihojlić, sa ponosom ističe nesebičnu pomoć umjetničkog rukovodioca i člana uprave LJubice Nikolić, Dragana Blagojevića i Jovana Rakića, te naglašava da njih četvoro ravnopravno vode „Lazaricu“, dobrovoljno i volonterski, iz ljubavi prema djeci, folkloru i svom selu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KUDA IDE PARTIZAN? Bez titule 7 godina, dug 45 miliona evra, igrači bježe

Igor Duljaj je još jedan u nizu trenera koji su potrošeni i koji su platili ceh lošem radu...

Odbornici SO Ugljevik jednoglasni na tematskoj sjednici: UGLJEVIK NE DA RUDNO BOGATSTVO I OBRAZ!

Odbornici Skupštine opštine Ugljevik na današnjoj tematskoj sjednici jednoglasno su donijeli zaključke kojima se traži od nadležnih institucija...

I za ove prvomajske praznike Sindikat za sutra sprema posni radnički pasulj

Radnici, opasuljite se! Sindikat za sutra sprema posni radnički pasulj i ove PRVOMAJSKE PORUKE Savez sindikata Republike Srpske ne...

JELENA TRIVIĆ: Paradoks je da pravosnažno osuđivani investitor podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na kršenje Zakona (foto)

-Nažalost, paradoks je da investitor, koji je inače pravosnažno osuđivan, podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na...