Proteklog vikenda u Tavni kod Bijeljine održana je trka sa preprekama u organizaciji OCR RS. Ovo je druga po redu trka koju ovaj klub održava u Tavni, a prema viđenom radi se o jednoj od najkvalitetnijih u regionu.

„Imali smo preko 400 takmičara iz skoro svih zemalja regije. Najviše ih je naravno iz Republike Srpske, ali tu bili su  i naši prijatelji iz Kraljeva, Subotice, Beograda, Pančeva, Loznice, Trebinja, Kosovske Mitrovice, Zvečana, Nikšića, Tuzle, naravno Ugljevika, Zvornika i Bijeljine, ali i mnogih drugih gradova okruženja. Nismo se nadali ovakvom odzivu, s obzirom na to da se u isto vreme održava veliki broj trka i u drugim gradovima, koji su po tradiciji dosta jače nego ova. Ipak, uspeli smo da svojim radom, ali i pripremom staze privučemo veoma kvalitetne takmičare, poput Miloša Raičevića, jednog od najtrofenijih OCR trkača, ali i ostale vrhunske sportiste, na šta smo veoma ponosni“, rekao je Vladimir Sarić, jedan od osnivača tima OCR RS.

Učesnici su imali samo reči hvale za organizaciju i sami ambijent, jer je dobro poznato da se na ove trke ne dolazi samo zbog nadmetanja, već i zbog prelijepe prirode i druženja. Miloš je istakao da je veoma veliko zadovoljstvo učestvovati na trci, uprkos tome što se nije okitio zlatnom medaljom.

„Veoma zahtjevna i kvalitetna staza. U svakom trenutku na raspolaganju imate pomoć ljudi koji su bili u organizaciji. Ja se danas nisam osećao baš najbolje, pa nisam mogao da pružim svoj maksimum, možda i zbog jako zahtevne staze, ali sam izuzetno zadovoljan cjelokupnom trkom i organizacijom, te obećavam ponovni dolazak i jedva čekam novo druženje u Tavni“, rekao je Miloš.

Pored takmičara koji uvijek teže da osvoje najsjajnija odličja, veliki broj učesnika je tu zbog ljubavi prema prirodi, dobroj zabavi i druženju sa prijateljima. Da je ovo, pored sportskog nadmetanja, jedan veliki porodični događaj, govori i činjenica da je trku na osam kilometara prošao i Dušan Lalić, sa svojim jedanaestomesečnim sinom Teodorom na leđima. Njih dvojica su ujedno dobili i najveći aplauz svih prisutnih u cilju.

„Učestvovao sam na mnogim trkama I osvajao sam i odličja, međutim otkad sam krenuo da se takmičim, želja mi je bila da istrčim stazu sa svojim djetetom, u ovom slučaju sinom. Želja mi se ispunila i iako je bilo izuzetno teško, presrećan sam što smo nas dvojica zajedno prošli i završili ovu izuzetnu trku“, rekao je Dušan.

Pored Dušana na trci je učestvovao i veliki broj majki i očeva sa kćerkama i sinovima. Najmlađi učesnik trke bio je trinaestogodišnji Aleksandar iz Ugljevika, dok su oni najstariji imali i više od 6 decenija života. A da i dame nimalo ne zaostaju za muškarcima, pokazale su djevojke koje su ostvarile veoma zapažene rezultate. Iako su mnoge od njih zadobile i povrede tokom trke, uspjele su da završe, što je ujedno i najveća pobjeda.

Takmičenje je bilo podijeljeno na dvije trke od 8 i 17 kilometara u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Kod dama najbrže na osam kilometara su bile Aleksandra Lazić – Loznica, Dunja Crnomarković- Novi Sad i Marijana Nikolajević iz Pančeva, dok su dionicu od 17 kilometara najbrže istrčale Jelena Janežić- Beograd, Marija Milojević-Bačka Palanka i Marija Terzić-Ugljevik.

Kod muškaraca najbrži u trci na 8 kilometara bili su Nemanja Stevanović- Beograd, David Čelić – Banjaluka i Đorđe Cerić, a na 17 prve dve pozicije osvojila su braća Pavlović, Miloš i Aleksandar iz Ljubovije, dok je treći bio Nikola Vučković iz Pančeva.

U okviru OCR RS TAVNA 2024 trke, dan ranije održano je i edukativno motivaciono predavanje, gdje su pred velikim brojem prisutnih, svoja iskustva iz sporta prenosili Jovan Spajić-najizdržljiviji čovjek na svijetu, Dragiša Vuletić, proslavljeni karatista i trener nekoliko šampiona Evrope i svijeta, te Sanja Mitić, osnivač kluba “Ko te juri izazova” koji broji preko 700 članova, sa prvenstvenim ciljem da kroz sport i zabavu pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija, a do sada su skupili preko 3.300.000 dinara.

Prisutni su najviše pitanja imali za Jovicu Spajića, ultramaratonca, pripadnika SAJ Srbije, vlasnika Ginisove knjige rekorda, a jedan od posljednjih rezultata koje je ostvario, jeste pobjeda na “Yucon Arctic Race” ultramaratonu. On je stazu dužine 300 milja istrčao najbrže od svih učesnika, a drugoplasiranog je ostavio za više od 60 milja iza sebe u trenutku kada je prošao kroz cilj.

Osnivači OCR RS kluba Mladen Stevanović i Vladimir Sarić, iz dana u dan pokazuju da ništa nije nemoguće, pa i to da Semberija može da ima trku za koja je jedna od najzahtjevnijih, ali i sportski događaj, koji je jedan od najorganizovanijih u regiji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име