BIJELJINA: Obilježavanje 32. godine od formiranja VRS

Datum:

Share post:

Svečanost obilježavanja 32. godine od osnivanja Vojske Republike Srpske i 19. godišnjice formiranja Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka kao i dana Semberskih ratnih jedinica biće održana danas u Bijeljini u organizaciji Gradske boračke organizacije.

Od 09-10 časova je predviđeno oklupljanje u Kasarni “Vojvoda Stepa Stepanović“ (spomen hram Sv. mučenika Cara Lazara), nakon toga će biti održan defile od Kasarne go Gradskog Trga, a od 11-12 časova je predviđen doček Ratnih zastava i polaganje vijenaca i cvijeća i parastos poginulim borcima na Centralnom spomeniku poginulim borcima na gradskom centralnom Trgu u Bijeljini.

Posjeta Spomen sobi je predviđena od 12-12.30 časova a nakon toga prigodan koktel u Centru za kulturu “Semberija’.

Odluku o formiranju Vojske Republike Srpske Skupština srpskog naroda u BiH donijela je na zasjedanju u Banjaluci 12. maja 1992. godine.

Tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata, 210 hiljada boraca branilo je i odbranilo Republiku Srpsku od kojih je 23 hiljade 801 pripadnik položio život u temelje Srpske, dok ih je 40 hiljada ranjeno.

Vojno nasljeđe i identitet Vojske Republike Srpske njeguje Treći pješadijski (Republika Srpska) puk.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Fudbaleri Borca šampioni Premijer lige BiH

Fudbaleri banjalučkog Borca savladali su Igman rezultatom 4:3 i tako kolo prije kraja Premijer lige BiH, postali šampioni...

Gradonačelnik Bijeljine čestitao novu titulu njegovom Visokopreosveštenstvu Arhiepiskopu i Mitropiolitu zvorničko-tuzlanskom gospodinu Fotiju (foto)

Gradonačelnik Bijeljine čestitao novu titulu njegovom Visokopreosveštenstvu arhiepiskopu i Mitropiolitu zvorničko-tuzlanskom gospodinu i ocu našem Fotiju Saopštenje za javnost...

ĐURĐEVIĆ: Treba nam naš Izborni zakon

Trebamo imati naš Izborni zakon. CIK je pokazao i dokazao koliko loše radi, poručio je ovo Dragan Đurđević...

LOPARE: Održan okrugli sto o uticaju rudarenja litijuma na životnu sredinu

U Centru za kulturu Lopare održan je okrugli sto u sklopu kampanje „Uticaji rudarenja litijuma i drugih mineralnih...