BIJELJINA: NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI I PREDSTAVA ZA NAJMLAĐE SUGRAĐANE

Datum:

Share post:

U Centru za kulturu „Semberija“ predstavnici Gradske uprave i udruženja „Hljeb života“ podijelili su novogodišnje paketiće djeci iz Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju, Dnevnog centra za djecu u riziku, školarcima iz osnovnih škola u Brocu i Dragaljevcu i djeci iz hraniteljskih porodica.

Ljubica Mlađenović iz Odjeljenja za društvene djelatnosti je naglasila da se ovakva druženja organiuju već četvrtu godinu zaredom.

– Drago nam je što nastavljamo tradiciju ovakvog druženja. Učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Bijeljine su izveli predstavu i recitale. Na kraju današnjeg programa su podijeljeni paketići koje je obezbijedilo udruženje čiji članovi su supružnici Vukašin i Mila Vuković – rekla je Ljubica Mlađenović.

Predstavnik udruženja „Hljeb života“, Vukašin Vuković je istakao da za njega današnje okupljanje znači i priliku da ponovo dijeli radost zajedno sa djecom Bijeljine.

TESTNA REKLAMA

– Duži niz godina učestvujemo u različitim humaniratnim akcijama – obezbjeđujemo pakete hrane, ali i novogodišnje paketiće za djecu. Ovo je, prije svega, ideja gradonačelnika Ljubiše Petrovića, te smo neizmijerno srećni što zajedno možemo da obradujemo najmlađe sugrađane. Ovog puta smo obezbijedili 10.000 paketića za djecu sa teritorije cijele BiH. Potrudili smo se da 500 paketića bude podijeljeno u Bijeljini. Dio je podijeljen predškolskoj, a dio djeci školskog uzrasta. Izuzetno mi je drago šo je Grad prihvatio ovu ideju koja je sada već polako prerasta u tradiciju – pojasnio je Vuković i napomenuo da nisu zaboravljene ni socijalno ugrožene kategorije stanovništva, tako da je tokom protekle godine za njih obezbijeđeno više od 300 porodičnih paketa hrane.

Nevena Jovanović, rukovodilac Dnevnog centra za djecu u riziku u JU Centar za socijalni rad, kazala je da u ovom centru trenutno imaju 42 aktivna korisnika, da je većina njih danas prisustvovala izvođenju predstave i dodjeli paketića.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Đokovićeve sljedeće mete i brojke koje bi ga učinile besmrtnim

Novak Đoković je najbolji igrač svih vremena i ta rečenica već sada može da se izgovori bez ikakve...

BIJELJINA: KMF Radnik MD Shop srušio lidera

U susretu dvije prvoplasirane ekipe U-19 Premijer lige BiH, grupa Sjever, u Velikoj Brijesnici domaća ekipa FK Doboj...

SANKCIJE SRPSKOJ: Šmit najavio reakciju na Dodikov potez

Stižu sankcije Srpskoj: Šmit najavio reakciju na Dodikov potez Kristijan Šmit, kojeg Republike Srpska ne priznaje za visokog predstavnika...

BIJELJINSKOJ BOLNICI „SVETI VRAČEVI“ PRIZNANJE OPŠTINE PELAGIĆEVO (foto)

Na svečanoj akademiji povodom 30 godina od osnivanja opštine Pelagićevo, JZU Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina dobitnik je priznanja...