BIJELJINA: Novo kupatilo za porodicu Maksimović

Datum:

Share post:

Gradska uprava Grada Bijeljina, na inicijativu Fondacije „Ruka prijateljstva“, izdvojila je iz budžeta 8.000 konvertibilnih maraka za izgradnju kupatila u domu Milene Maksimović iz bijeljinskog naselja Koviljuše, čiji je dvadesetogodišnji sin nepokretan od rođenja.
 
Milena je istakla da su joj Gradska uprava i gradonačelnik Mićić pomogli i prije nekoliko mjeseci, kada su za Dušana kupljena nova kolica.
 
– Staro kupatilo je bilo malo i nepristupačno, pogotovo za Dušana koji ima posebne potrebe. Donedavno sam morala da ga kupam u većoj kanti ili buretu, ali nakon što je gradonačelnik ispunio obećanje, moje svakodnevne muke su bar malo olakšane – naglasila je Maksimovićeva.
 
Prema Mileninim riječima, cijela porodica, koju čine i njen suprug i sestra, živi od socijalne pomoći koja iznosi 460 KM.
 
– Suprug i ja bolujemo od dijabetesa, a dodatne prihode pokušavam da obezbijedim tako što gajim koke nosilje i dvije koze. Sestra ponekad ide u nadnicu i nekako uspijevamo da preživimo. Dušanu su svakodnevno potrebne i pelene, kao i posebna hrana – dodala je Maksimovićeva.


 
Gradonačelnik Mićić obećao je ovom prilikom da će nadležno odjeljenje Gradske uprave sačiniti predračun za dodatne spoljne građevinske radove na kući u kojoj žive Maksimovićevi.
 
– Doniraćemo sredstva za malterisanje i dodatno utopljavanje objekta, kako bi ova porodica imala normalne uslove za život. Inače, ja sam još prije sedam godina rekao da može da se dogodi da plate u Gradskoj upravi kasne, ali da nikada neće kasniti isplata socijalne pomoći i to se i dalje poštuje. Uskoro će biti otvoren Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama, a roditeljima čija djeca ne budu mogla da borave u Centru, trudićemo se da povećamo novčana davanja – najavio je Mićić.
 
Predstavnik Fondacije „Ruka prijateljstva“ Dalibor Stokić zahvalio je Gradu na značajnoj pomoći porodici Maksimović i izrazio nadu u buduću zajedničku saradnju i pomoć ugroženom stanovništvu.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VRIJEME DANAS oblačno i svježije sa povremenom kišom

Oblačno i svežije sa povremenom kišom. U prvom delu dana kiša će biti slaba i povremena, a popodne...

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...