BIJELJINA: Novac prikupljen za Gordana Savića ide za liječenje Magdalene Vlaški (foto)

Datum:

Share post:

Novac prikupljan za liječenje Gordana Savića iz Bijeljine koji je, nažalost, izgubio bitku sa opakom bolešću, biće iskorišten za liječenje djevojčice Magdalene Vlaški iz Istočnog Sarajeva, saopšteno je iz Udruženja građana “Roditelji za prava djece”.

Na molbu Sretanke Savić, majke našeg nedavno preminulog sugrađanina Gordana Savića iz Bijeljine koji je bolovao od teške bolesti, objavljujemo jedan tekst saopštenja za javnost koji glasi:

„Da dobrota i humanost, kao i majčinska ljubav nemaju granice, dokaz je gest majke našeg nedavno preminulog sugrađanina Gordana Savića, mladog čovjeka, pjesnika i farmaceuta. Gordanova majka, Sretanka Savić odlučila je da sva novčana sredstva koja su preostala na Gordanovom računu i dio sredstava sa računa njenog supruga koji je preminuo u toku Gordanovog liječenja (u ukupnom iznosu od 50.000,00 KM), donira za liječenje djevojčice Magdalene Vlaški iz Istočnog Sarajeva.

Magdalena boluje i liječi se od bolesti koja je nažalost odnijela Gordanov život. Gordanova majka je izrazila želju da na ovaj način pomogne Magdaleni, kao i da se zahvali svim humanim ljudima koji su pomagali u prikupljanju novčanih sredstava za liječenje njenog sina, a posebno svim sugrađanima iz Bijeljine koji su organizovali brojne humanitarne akcije u gradu. Posebnu zahvalnost kaže duguje medijima koji su pratili humanitarne akcije i tako pomogli u prikupljanju sredstava.

Zahvalna je i osoblju bolnica u Banjaluci, Beogradu i klinike „Rebro“ u Zagrebu jer su svi dali svoj maksimum da Gordan pobjedi. Nažalost nismo uspjeli u tome, ali zato možemo pomoći Magdaleni svi zajedno.

Neka nam ovaj humani gest Gordanove majke bude primjer da i u najvećem bolu ne trebamo zaboraviti da smo nekome uvijek potrebni.“

Pojašnjenje

Brojne organizacije i pojedinci prikupljali su novčana sredstva za Gordanovo liječenje, ali je nažalost Gordan izgubio bitku sa bolešću krajem maja prošle godine.

Kako je naše Udruženje „Roditelji ZA prava djece“ učestvovalo u akciji pomoći, sada nam obratila se Gordanova majka sa molbom da objavimo tekst njene zahvalnosti prema svima koji su se borili za Gordana, kao i želju da javnost zna da su sva sredstva koja su preostala na Gordanovom računu, nakon okončanja ostavinske rasprave i dio sredstva sa računa Gordanovog oca koji je preminuo u toku Gordanovog liječenja, uplaćena na račun za liječenje djevojčice Magdalene Vlaški.

PREMINUO Gordan Savić iz Bijeljine

Djevojčica Magdalena Vlaški iz Istočnog Sarajeva boluje od iste bolesti od koje je bolovao Gordan. Operisana je u Turskoj i troškove operacije snosio je Fond solidarnosti za liječenje djece u inostranstvu RS. Sada je Magdalena trenutno kod kuće i sprema se za ponovni odlazak u Tursku da nastavi liječenje eksperimentalnim lijekom čije troškove ovaj Fond nažalost ne pokriva.

Gordan je nažalost izgubio bitku, ali Magdalena ima šansu. Neka nam hrabra Gordanova majka svima bude primjer da uvijek možemo pomoći nekome.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Udruženje medicinskih sestara i tehničara organizovalo godišnju proslavu – VEČE BIJELIH MANTILA U BIJELJINI (foto, video)

Udruženje medicinskih sestara i tehničara večeras je organizovalo godišnju proslavu u svečanom salonu Exkluziv kojem je prisustvovalo preko...

LOPARE: Maturanti Srednjoškolskog centra ’’Vuk Karadžić’’ defileom obilježili kraj školske godine (foto)

Tradicionalnim defileom ulicama Lopara maturanti Srednjoškolskog centra „Vuk Karadžić“ obilježili su kraj školske godine i završetak jedne etape...

Petrović održao radni sastanak na temu izgradnje dječijih igrališta i parkova u Bijeljini

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je održao radni sastanak na temu izgradnje dječijih igrališta i parkova u Bijeljini te...

Dodik i Kalabuhov razgovarali o političkoj situaciji u Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ambasador Ruske Federacije Igor Kalabuhov razgovarali su danas o političkoj situaciji u...