BIJELJINA: Nedić novi državni SENIORSKI U21 PRVAK – RADAN UROŠ bronzani

Datum:

Share post:

U subotu u Vogošći u organizaciji Karate saveza BiH, održano je Državno prvenstvo u karateu na kom je nastupilo 474 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji iz 97 klubova.

Takmičenje je održano na šest borilišta, a važnost istog je u činjenici da će se na osnovu rezultata sa ovog Prvenstva formirati Reprezentacija BiH, koju očekuju nastupi na Svjetskom, Balkanskom i Evropskom prvenstvu.
Za KK UNSU nastupilo je šest takmičara, a najviše uspjeha imao je donedavno naš junior, a sada mlađi senior Saša Nedić i kadet Radan Uroš. 

Nedić je nakon četiri pobjede u kategoriji mlađih seniora (84kg), osvojio prvo mjesto i na taj način objedinio titulu prvaka Republike Srpske i titulu prvaka BiH.

Rezultat koji je postigao garantuje mu plasman na Svjetsko prvenstvo krajem oktobra u Čileu, zatim Balkansko prvenstvo u Sloveniji sredinom decembra i Evropsko prvenstvo u Mađarskoj naredne godine u februaru mjesecu.
Radan Uroš je kako se i očekivalo briljantnim pobjedama stigao do polufinala u kome je imao povoljan rezultat sve do samog kraja kada je istu ispustio i tako ostao bez već viđenog finala.

TESTNA REKLAMA

Smatramo da je bio drastično oštećen. Trebalo je mnogo snage da se naš kadet povrati i da u meču repasaža za bronzu pobjedi. Uspio je u tome i osvojio bronzanu medalju koja mu garantuje mjesto u Reprezenraciji BiH za nastup na Balkanskom prvenstvu u Sloveniji.

Ostali naši učesnici: Anđela Knežević, Jelena Tripunović, Aleksandar Jović i Aleksandar Ivković nisu ostvarili značajniji rezultat i njihovi nastupi će biti svakako analizirani kako bi naredno Prvenstvo dočekali spremniji i kako bi konkurisali za medalje. Oni imaju taj kvalitet i sigurni smo da će tako biti!

Ponosni smo na rezultate koje su postigli naši takmičari, a posebno što naš klub sada među svojim redovima ima seniorskog U21 prvaka Bosne i Hercegovine. Još jednom smo prema ukupnim plasmanima najuspješniji klub iz Bijeljine i jedan od četiri najuspješnija iz Republike Srpske.

Vjerujemo da će nadležne institucije prepoznati ovakav rezultat, te pomoći u realizaciji Nedićevog odlaska na Svjestko prvenstvo. Napominjemo da je samo pet takmičara iz Republike Srpske izborilo nastup u Čileu što dovoljno govori o težini i značaju rezultata, navodi se u saopštenju KK UNSU.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dom zdravlja Bijeljina obavlja davanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa

Saopštenje Doma zdravlja Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Obavještavamo Vas da se u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina obavlja davanje...

Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen...

PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ŠKOLA PLIVANJA

Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na...

Protivgradne rakete spriječile veću štetu na usjevima

Ispaljivanje protivgradnih raketa nije uzrok suše u Republici Srpskoj, kao što tvrdi predsjednik Udruženja mljekara Vladimir Usorcac, već...