BIJELJINA: Mnogo veći broj privremenih ODJAVA preduzetničkih radnji u odnosu na isti period prethodne godine

Datum:

Share post:

U protekloj godini na teritoriji Grada Bijeljina, prema podacima Odjeljenja za privredu, ukupno je bilo registrovano 222 preduzetničke radnje, dok je u istom periodu stalno odjavljeno 247 preduzetničkih radnji.

Najviše radnji koje su dobile dozvole za rad su iz oblasti zanatstva – 69, nakon toga iz oblasti trgovine – 56, pa ugostiteljstvo – 49, agencije – 28, usluge – 14 i na kraju saobraćaj – 6. Kako portal Dešavanja u Bijeljini saznaje, kada su u pitanju stalne odjave, najviše je odjavljeno radnji u oblasti trgovine – 77, potom ugostiteljstva – 55, a onda zanatstva – 50.

Od početka godine, zaključno sa 31. martom ove godine, ukupno 81 radnja je dobila odobrenje za rad, 48 je odjavljeno, po službenoj dužnosti odjavljeno 10, a privremeni prestanak rada je zabilježen kod 97 radnji. Kada se uporedi situacija sa prethodnom 2019. godinom, iako je više radnji dobilo dozvolu za rad (55 prethodne godine) i iako je bilo manje odjava (50 prethodne godine), više radnji je odjavljeno po službenoj dužnosti (3 prethodne godine).

Bitno je napomenuti da je u poređenju sa prethodnom godinom, kada je bilo 18 radnji koje su privremeno prekinule svoj rad, ove godine mnogo veći broj radnji privremeno prekinuo svoj rad, čak 97.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Današnje CIJENE proizvoda na kvantaškoj pijaci u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Kvantaškoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 1 BIJELI LUK – VREĆA 5 kg 50,00 KM 2 CRNI LUK  3 kg 6,00 KM 3 KROMPIR...

Danas je Sveti apostol Timotej

Prema legendi u koju vjeruju svi hrišćani, osim dvanaest velikih apostola koji su poznavali Isusa i bili njegovi...

Dnevni horoskop za 5. mart

Ovan POSAO: Na ovom polju je sve u redu, ali prenosite frustracije zbog privatnih problema na kolektiv. Potrudite se da...

PET MAGAZIN: Iskazivanje ljubavi prema mački naziva se ailurofilija

Ljubitelji mačaka nazivaju se ailurofilima. Ako imate mace u svom domu, one čine važan deo vašeg života i...