SPORTISTI NEZADOVOLJNI: Bijeljina još bez gradske sportske dvorane!? (foto,video)

Datum:

Share post:

Bijeljina je krajem 2019. godine dobila prestižnu titulu „Evropski grad sporta“, ali još nema gradsku sportsku dvoranu. I dok sportisti i sportski kolektivi godinama muku muče sa prostorom za treniranje i takmičenje, iz Gradske uprave Bijeljina ćutanje i o ovoj temi.
Agoniji bijeljinskog sporta ne nazire se kraj. Nedostatak odgovarajućeg prostora i termina za treniranje, dugogodišnja su noćna mora sportskih radnika i sportista sa područja Semberije.

Trener Ženskog odbojkaškog kluba Radnik, Miroslav Mićić, rekao je da seniorska ženska ekipa već godinama trenira zajedno sa muškom ekipom u istom terminu, s obzirom na to imaju po dva, a isti je slučaj i sa brojnim drugim klubovima kada je riječ o treningu u dvorani. 

Koordinator mlađih selekcija u Rukometnom klubu Bijeljina, Obrenko Miljković, kaže da povremeno dobiju po koji termin u sali Gimnazije, jer je to jedina sala u gradu koja ima rukometne dimenzije. 

Obrenko Miljković

– Nama bi bilo neophodno da imamo minimum još dvije takve sale za treninge da oformimo dobrog rukometaša – kaže Miljković.

Predsjednik Košarkaškog kluba Radnik, Mladen Petrović, kaže da je Bijeljina jedini grad u Republici Srpskoj koji nema svoju dvoranu.

– Trenira se u školskim dvoranama, gdje đaci imaju nastavu do 19 časova, nakon čega termini preostaju klubovima za treninge. Za utakmice vikendom svi smo u jednoj sali, a to je sala Srednjoškolskog centra. Ona je renovirana prije nekoliko godina, ali ima problema što krov prokišnjava – rekao je Petrović.

Grad Bijeljina je još 2019. godine podigao kredit od milion maraka za početak izgradnje sportske dvorane. Od tada nema pomaka.

Mladen Petrović

– Koliko imam informacija, projekat još nije završen. Nije poznato ni kada će biti, jer zavisi od Gradske uprave i direkcije. Mislim da Bijeljina ni ove godine neće dočekati početak izgradnje gradske dvorane – rekao je Petrović.

Politika je i u ovom slučaju umiješala prste. U gradskoj skupštini kažu da je svima jasno da Grad Bijeljina nema dovoljno sredstava da finansira izgradnju takvog objekta.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević ubijeđen je da gradska uprava ne želi saradnju ni sa kim ko može da pomogne. Kaže da su republička vlast i ostali nivoi uvijek pomagali, bez obzira na to kakvo je bilo političko stanje. 

– Prepušteno je da neka lična osjećanja jednog čovjeka, u ovom slučaju gradonačelnika, budu vodilja čitavog grada – kaže on.

Aleksandar Đurđević

Iako smo iz Direkcije za izgradnju i razvoj grada dobili obećanje da će nam dati izjavu, ubrzo su odustali, uz kratko objašnjenje da je glavni projekat za izgradnju gradske dvorane u krugu gradskog stadiona u završnoj fazi. Na naša pitanja uredno dostavljena putem mejla Kabinetu gradonačelnika, izostali su odgovori.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dragan Bojanić na čelu UFSI OFS Bijeljina

Dragan Bojanić je i zvanično potvrđen za predsjednika Udruženja fudbalskih sudija i instruktora OFS Bijeljina. Njega su delegati izglasali...

Jelena Trivić zvanično kandidat za gradonačelnika Banja Luke

Narodni front počeo kampanju: Program za Banjaluku Narodni front ozvaničio je početak kampanje "Program za Banjaluku". Nakon sjednice Gradskog...

Održan zajednički sastanak Izvršnih odbora SDA Bijeljina i Janja (foto)

U Janji kod Bijeljine je juče (petak, 19. april 2024.) održan prvi zajednički sastanak Izvršnih odbora Stranke demokratske...

Neškovićev Zakon o Ustavnom sudu BiH povod bošnjacima za blokadu Doma naroda PS BiH

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je prije mjesec dana i nema naznaka da će u skorije...