SPORTISTI NEZADOVOLJNI: Bijeljina još bez gradske sportske dvorane!? (foto,video)

Datum:

Share post:

Bijeljina je krajem 2019. godine dobila prestižnu titulu „Evropski grad sporta“, ali još nema gradsku sportsku dvoranu. I dok sportisti i sportski kolektivi godinama muku muče sa prostorom za treniranje i takmičenje, iz Gradske uprave Bijeljina ćutanje i o ovoj temi.
Agoniji bijeljinskog sporta ne nazire se kraj. Nedostatak odgovarajućeg prostora i termina za treniranje, dugogodišnja su noćna mora sportskih radnika i sportista sa područja Semberije.

Trener Ženskog odbojkaškog kluba Radnik, Miroslav Mićić, rekao je da seniorska ženska ekipa već godinama trenira zajedno sa muškom ekipom u istom terminu, s obzirom na to imaju po dva, a isti je slučaj i sa brojnim drugim klubovima kada je riječ o treningu u dvorani. 

Koordinator mlađih selekcija u Rukometnom klubu Bijeljina, Obrenko Miljković, kaže da povremeno dobiju po koji termin u sali Gimnazije, jer je to jedina sala u gradu koja ima rukometne dimenzije. 

Obrenko Miljković

– Nama bi bilo neophodno da imamo minimum još dvije takve sale za treninge da oformimo dobrog rukometaša – kaže Miljković.

Predsjednik Košarkaškog kluba Radnik, Mladen Petrović, kaže da je Bijeljina jedini grad u Republici Srpskoj koji nema svoju dvoranu.

– Trenira se u školskim dvoranama, gdje đaci imaju nastavu do 19 časova, nakon čega termini preostaju klubovima za treninge. Za utakmice vikendom svi smo u jednoj sali, a to je sala Srednjoškolskog centra. Ona je renovirana prije nekoliko godina, ali ima problema što krov prokišnjava – rekao je Petrović.

Grad Bijeljina je još 2019. godine podigao kredit od milion maraka za početak izgradnje sportske dvorane. Od tada nema pomaka.

Mladen Petrović

– Koliko imam informacija, projekat još nije završen. Nije poznato ni kada će biti, jer zavisi od Gradske uprave i direkcije. Mislim da Bijeljina ni ove godine neće dočekati početak izgradnje gradske dvorane – rekao je Petrović.

Politika je i u ovom slučaju umiješala prste. U gradskoj skupštini kažu da je svima jasno da Grad Bijeljina nema dovoljno sredstava da finansira izgradnju takvog objekta.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević ubijeđen je da gradska uprava ne želi saradnju ni sa kim ko može da pomogne. Kaže da su republička vlast i ostali nivoi uvijek pomagali, bez obzira na to kakvo je bilo političko stanje. 

– Prepušteno je da neka lična osjećanja jednog čovjeka, u ovom slučaju gradonačelnika, budu vodilja čitavog grada – kaže on.

Aleksandar Đurđević

Iako smo iz Direkcije za izgradnju i razvoj grada dobili obećanje da će nam dati izjavu, ubrzo su odustali, uz kratko objašnjenje da je glavni projekat za izgradnju gradske dvorane u krugu gradskog stadiona u završnoj fazi. Na naša pitanja uredno dostavljena putem mejla Kabinetu gradonačelnika, izostali su odgovori.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ELEKTRO BIJELJINA: U nedjelju počinje remont čvornih trafo stanica

Saopštenje "Elektro Bijeljine" prenosimo u cjelosti: "Radnici „Elektro-Bijeljine“ će u nedelju 2. aprila 2023. godine, započeti aktivnosti na remontima...

Pokret za Bijeljinu podjelom sadnica voća i ruža najavio početak „Aprila mjeseca čistoće“ (foto, video)

Članovi i aktivisti Pokreta za Bijeljinu danas su, u susret „Aprilu mjesecu čistoće“, podijelili sadnice voća, vinove loze...

Razvojna agencija Grada Bijeljina organizovala Infodan – prezentacija Programa rada za 2023.godinu

Razvojna agencija Grada Bijeljina danas je organizovala Info dan, odnosno, prezentaciju Programa rada za 2023. godinu Razvojne agencije Grada...

Načelnik Savić učestvovao u Beču na Konferenciji u organizaciji OEBSA

„Na sastanku u Beču imao sam priliku da zajedno sa načelnikom Teočaka Taibom Muminovićem učestvujem u radu konferencije...