BIJELJINA: Jednodnevni izlet vrtića ''Bubamara''

Datum:

Share post:

U vremenu koje i nije tako veselo zbog situacije sa Covid-19, odigrao se i jedan lijep događaj u našem gradu. Naime, mališani iz vrtića “Bubamara”, koji se sada uselio u nove prostorije, proslavili su svoj novi početak iskoristivši nagradu koju su dobili u “Trci deda Mrazeva” u decembru prošle godine.

Nagrada koju su tada dobili je jednodnevni izlet po njihovom izboru, tako da su se iz “Zimskog sela“ potrudili da isti učine zanimljivim i kvalitetnim. U subotu u 9.00 časova, mališane je čekao autobus “SAS” doo Priboj, da ih poveze u jednodnevnu avanturu u Etno selo “Stanišići”. Lagana vožnja, vesela muzika i dječija graja učinili su vožnju svojevrsnim užitkom.

Na stazi su ih čekali treneri Mladen Stevanović triatlonac, Danijel Vujanović trener modernog plesa –breakdance i Nikola Gavrić trail trkač, sa kojima su zajedno kroz igru i smijeh uradili dijelove treninga iz njihovih oblasti. Mladen im je pokazao osnove trčanja, zagrijavanje, način trkanja i mini trku na atletskoj stazi. Danijel im je pokazivao figure iz plesa i vježbao pojedinačno sa svakim mališanom – trebalo je da urade po jednu figure iz koreografije. Nikola i “Bubamare” su uradili nekoliko vježbica na otvorenom koje podstiču zdravo držanje tijela i opštu usklađenost mišića. U svemu tome, mališani su se nadmetali između sebe i sami sa sobom učeći i isprobavajući nešto novo.

Nakon razigranog treninga uslijedilo je osvježenje i užina. Za užinu im je pripremljeno voće, lubenica i jabuke, kako bi im skrenuli pažnju na potrebu unosa tečnosti, voća i povrća, umjesto vještačkih slatkiša. Kratka priča o zdravim navikama u ishrani i nazad na igru.

Uz dobro druženje i omiljenog junaka iz crtanog filma, kostimiranog animatora, provozali su se vozićem vijugavom prugom pored jezera mašući veselo prolaznicima. Uz povremene pauze, i dalje neumorni, ostatak energije potrošili su u igraonici na otvorenom u sklopu poslastičarnice “Ellas”. Pospane i zadovoljne, “Bubamare” su se vratile u svoj vrtić.

“Potrudili smo se da mališanima pružimo kvalitetno ispunjen program jednodnevnog izleta. Za razliku od drugih, ova ekskurzija je bila dinamična, interaktivna sa naglaskom na zdrave navike. “SAS” doo Priboj nam je izašao u susret tako što nam je dao najbolji autobus sa 60 mjesta za sjedenje kako bi svaki mališan imao dva sjedišta – za sebe i svoje stvari. Etno selo “Stanišići” nam je pomoglo tako što su napravili prostor u svom rasporedu – sadržaje su koristili samo naši mališani, bez miješanja i ometanja od strane drugih gostiju. Voćkice su naročito obradovale mališane jer to nisu očekivali, a vrhunac događaja je bio animator iz “Maslačka” koji je bio prava zvijezda dana. Nadamo se da ćemo i ubuduće uspijevati da obradujemo mnoge mališane u našem gradu”, rekao je organizator “Trke deda Mrazeva”.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Godišnji koncert KUD-a „Ravno polje“ 12. maja

Kulturno umjetničko društvo "Ravno polje" poziva sve prijatelje, poštovaoce njihovog rada, kulture i tradicije na njihov Godišnji koncert. "Biće nam...

OBRAČUN VODNIH NAKNADA U 2023. GODINI: U Budžet prikupljeno 21.413.658,21 KM

Javna ustanova „Vode Srpske“ u toku 2023. godine izdala je obveznicima 528 rješenja o obračunu posebnih vodnih naknada. U...

Gram prevencije je duplo značajniji od kilograma liječenja – Na vrijeme se obratite Centru za promociju i prevenciju bolesti Doma zdravlja Bijeljina (video)

U februaru  tekuće godine u sklopu Doma zdravlja Bijeljina osnovan je Centar za promociju zdravlja i prevenciju bolesti...

NEŠKOVIĆ: Dom naroda BiH u blokadi već dva mjeseca voljom bošnjačkih delegata

Dom naroda Parlamenta BiH je već mjesec i po dana u blokadi i bez zasjedanja. Bošnjački klub delegata...