BIJELJINA: Javna garaža iza “Bleda” još uvijek u fazi projekta

Datum:

Share post:

Iako Bijeljina godinama  kuburi s nedostatkom parking – mjesta i iako se već godinama najavljuje izgradnja javnih garaža kao spasonosnog rješenja za parkiranje i uklanjanje  prekobrojnih automobila s gradskih ulica, javne garaže su za Bijeljinu još uvijek samo mrtvo slovo na papiru.

Procedura u toku

U Odsjeku za saobraćaj  gradskog Stambeno – komunalnog odjeljenja  tvrde da projekat izgradnje javne garaže na lokaciji iz stambene zgrade “Bled”, praktično u centru grada, postoji i da je kapacitet buduće javne garaže oko 300 parking – mjesta.

Ističe se i podatak da je u proceduri rješavanje imovinsko i pravnih odnosa i otkup dvije privatne parcele, nakon čega bi se pristupilo realizaciji ovog projekta.

Vratimo se skoro godinu dana unazad

Gradonačelnik Ljubiša Petrović je 20. maja prošle godine organizovao vanrednu konferenciju za štampu na, po njemu, spornoj i uzurpiranoj lokaciji buduće javne garaže, najavivši tada podnošenje krivične prijave i nadoknadu štete protiv Vladimira Lazića, tadašnjeg predsjednika Gradskog odbora SNSD-a i vlasnika privatnog preduzeća za parkiranje automobila, zbog, kako je naveo, protivpravnog oduzimanja imovine koje ja u vlasništvu grada.

U pitanju je parcela u Ulici Save Kovačevića, gdje je Lazić, kako je tada izjavio gradonačelnik Petrović, otvorio parking koji naplaćuje. Petrović je tada ustvrdio da je riječ o parcelama koje su desetak godina predmet protivpravnog prisvajanja, a Lazić se, navodno nije odazivao na pozive iz Gradske uprave i nije dostavljao dokaz o osnovu korištenja tih parcela.

Zbog toga je, kako je tada izjavio gradonačelnik Petrović, Gradska uprava postavila osnov sumnje za izvršenje krivičnog djela, jer nije bilo dokaza o osnovu korištenja pomenutih parcela.

Vladimir Lazić je, inače, od 2012. godine imao registrovanu firmu za naplatu parkinga.

Odbačena Krivična prijava protiv Vladimira Lazića

Godinu dana kasnije, Vladimir Lazić tvrdi da je, svojevremeno podnesena krivična prijava tužilaštvu protiv njega, odbačena, da nije bilo osnova za bilo kakvu medijsku harangu protiv njega, jer je status zemljišta na kojem je naplaćivao parking davno utvrđen.

“U pitanju je imovina koju sam naslijedio od svoga djeda, dakle, to je moja djedovina i pripada meni 1/1. Odbačene su sve pritužbe i insinuacije i sada ću ja tužiti Gradsku upravu zbog štete koja mi je tada nanesena. Tužba će biti pripremljena i podnesena u roku od mjesec dana.

Jedan od razloga, zašto je tada protiv mene pokrenuta medijska hajka, je i činjenica da sam u to vrijeme bio na čelu Gradskog odbora SNSD-a. Vrijeme je da i Ljubiša Petrović  položi račun građanima o tome kako je nenamjenski trošio narodni novac, zapošljavajući savjetnike i radnike bez konkursa u Gradskoj upravi,  izjavio je Vladimir Lazić, napomenuvši da je gradonačelnik Petrović u njegovom slučaju zloupotrijebio svoju funkciju, jer ga je javno prozivao za parcelu na kojoj se nalazila kuća i radnja njegovog djeda.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: bijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

HAG: Šešelju i saradnicima sude srpski sudovi

Hag doneo novu odluku o Šešelju MEHANIZAM u Hagu odlučio je da dozvoli da predsedniku SRS Vojislavu Šešelju i...

Razvojna agencija Bijeljina organizovala prvu konferenciju omladinskog preduzetništva „Preduzetni-ka razvoju Grada“ (foto, video)

Razvojna agencija Bijeljina organizovala je danas prvu konferenciju omladinskog preduzetništva "Preduzetni-ka razvoju Grada" "Da Razvojna agencija Grada daje na...

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS U NEDJELJU U BIJELJINI (foto)

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS BY BEAUTY BAR & HEDONIZAM  Za Vas smo spremili jednu divnu manifestaciju koju održavamo u...

Podržimo odbojkaše Radnika u borbi za titulu u Premijer ligi BiH (foto)

U petak od 19.00 časova u dvorani Gimnazije Filip Višnjić u Bijeljini na programu je drugi meč finala...