BIJELJINA: Hotel “Sveti Stefan“ u Banji Dvorovi dobija novi krov (foto)

Datum:

Share post:

Uprkos dugogodišnjim  problemima  u radu, sa kojima su suočeni u ,,Banji Dvorovi”, u prošloj godini su uspjeli ostvariti veće prihode koje usmjeravaju u investicije, a prema riječima direktora ove ustanove Milorada Zekića, već duže od pet godina posluju pozitivno, redovno izmiruju sve obaveze zaposlenim, rješavaju dugovanja iz naslijeđenih prethodnih godina, a intenzivno rade i na poboljšanju imidža ustanove i poboljšanju uslova za pružanje banjsko-rekreativnih usluga.

 -Prioritet u radu nam je poboljšanje uslova za banjsko liječenje, što ne znači da smo zanemarili turistički dio. U januaru smo nastavili adaptaciju soba na četvrtom spratu, a prethodno smo izvršili kompletnu zamjenu stolarije na objektu, postavili komarnike, obnovili nekoliko soba i nabavili neophodne medicinske aparate”, kaže Zekić i naglašava da su krenuli u veoma značajnu innvesticiju, a to je sanacija krova na objektu hotela.

PROČITAJTE JOŠ: POZITIVNO POSLOVANJE JU Banja Dvorovi u 2022. i pored nedostatka potrebnih finansija (foto)

https://desavanjaubijeljini.com/ju-banja-dvorovi-u-2022-godini-pozitivno-poslovala-i-pored-nedostatka-potrebnih-finansija-foto/77942/
 
-Kako bismo zaštitili objekat ,,Sveti Sefan” od propadanja, a samim tim i renovirane sobe, bilo je neophodno izvršiti sanaciju krova. Ovu važnu aktivnost već smo počeli, a u skladu sa mogućnostima, nastavićemo i renoviranje ostalih soba. Na četvrtom spratu imamo i dva uređena apartmana, a uređenje jednog, bio nam je poseban vjetar u leđa. Kad to kažem, mislim na apartman koji je u ovoj ustanovi, bez bilo kakvih kalkulacija adaptirala i kompletno opremila i finansirala firma Duška Tojića, ,,Pozamanterija Tojić”, kaže Zekić i dodaje da se nada da će se steći uslovi da se nakon sanacije krova, nastavi sa uređenjem ostalih soba u objektu.

Milorad Zekić, direktor JU ”Banja Dvorovi” Bijeljina
 
-Ukoliko bude razumijevanja i podrške od Gradske uprave, a podsjećam da je Grad Bijeljina vlasnik ove ustanove, planiramo i sanaciju krova restorana, koji je takođe u lošem stanju. Restoran koji je u sklopu hotela ima 400 mjesta, a to bi dugoročno bila značajna investicija. Pripremićemo i projektnu dokumentaciju za novu fasadu na objektu, kako bismo očuvali, ali i unaprijedili rad Banje”, kaže Zekić i ističe da su u toku i pripreme za predstojeću turističku sezonu.
 
-Vršimo potrebne popravke na bazenima koji su izgrađeni prije nekoliko decenija, a potom slijedi i farbanje, kao i uređenje cijelog kompleksa. Bili bismo najsrećniji da možemo ugraditi i potrebne prečistače, ali nažalost, zbog hitnijih radova, to još uvijek ne možemo realizovati”, kaže Zekić i podsjeća na period kad je ova ustanova, odlukom Štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina bila proglašena za kovid bolnicu.


 
-Taj period je doveo do dodatnih finasijskih problema, jer sve naše aktivnosti bile su na nekoliko mjeseci prekinute. Grad nam je doznačio sredstva u iznosu od 210. 000 KM, a odlukom Skupštine, trebao je da se doznači još 90. 000 KM, što, nažalost, nije realizovano. Sredstva smo usmjerili za plate zaposlenim, a investicije su ostale na čekanju. Takođe, kredit koji imamo u iznosu od milion maraka, uredno smo  vraćali sve dok Banja Dvorovi nije proglašena kovid bolnicom, a do tada izmirili oko 160.000 KM. Grad kao garant, nastavio je plaćanje rata kredita, a s obzirom da je Grad vlasnik ove ustanove, jasno je da to nisu ,,bačena” sredstva. U dogledno vrijeme, kad se sanira krov, renoviraju sobe i td., samim tim i poveća obim poslova i prihoda, nastavićemo plaćati obaveze prema banci ili prema Gradu, ukoliko to Grad bude tražio”, kaže Zekić i podsjeća da je svojevremeno, Grad naslijedio nekadašnju, značajnu imovinu banjsko-rekreativnog centra, a to su restoran ,,Proleter’’, pijaca, vila ,,Tanasić’’ itd.
 
-Ono što, takođe, moram reći je da još uvijek nije riješen dug prema Poreskoj upravi u iznosu od oko 408. 000 KM koji se odnosi na period 2013, 2014, 2015. i dio na 2017. godinu, a odlukom Skupštine, Grad je trebalo da riješi ovo dugovanje kako bi zaposleni imali plaćene poreze i doprinose za taj period. Nadamo se da će se ovo riješiti, jer prijeti opasnost da ponovo uđemo u nepotrebne probleme”, kaže Zekić i dodaje da svi zajedno moraju pronalaziti najbolja rješenja da se potencijal ,,Banje Dvorovi” koristi na dobrobit svih.

-U prethodnom periodu bile su formirane dvije komisije, a imamo najavu da će se formirati nova radna grupa kako bi se riješio status ustanove. Odmah da kažem da bez značajnog ulaganja ne vrijedi formiranje ni još desetine komisija ili radnih grupa, jer, kako narod kaže, ,,iz prazne puške se ne puca” i ,,ako nešto ne želiš da završiš, formiraj komisiju”. Imali smo i tematsku sjednicu Skupštine grada posvećenu rješavanju statusa ,,Banje Dvorovi”, ali ni godinu dana poslije, po tom pitanju nema pomaka. Ako postoji volja da se problem riješi, način se uvijek može naći”, kaže Zekić.

On naglašava da je u ovoj ustanovi zaposlen stručan medicinski kadar na čijem čelu je specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije dr Danijela Đurić Ristić, a za godinu dana će imati još jednog fizijatra koji je trenutno na specijalizaciji.

-Objavili smo konkurs za još jednog fizijatra, jer naš cilj je da se razvijamo, da pružamo sveobuhvatnu uslugu u svim segmentima, a takođe, da radimo na imidžu ustanove. Vraćanju imidža ovoj ustanovi,  svakako je doprinio i dolazak profesorke dr Danice Grujičić, prije preuzimanja funkcije ministra zdravlja Srbije.

-Na naše i zadovoljstvo pacijenata Republike Srpske, ali i cijele BiH, nešto više od tri godine, prof. dr Grujičić bila je na raspolaganju svima kojima je bila potrebna pmoć iz oblasti neurohirurgije. S obzirom da je prof. dr Grujičić imenovana na mjesto ministra, predložila nam je dva izuzetna neurohirurga iz svog tima, tako da smo nastavili sa istim načinom rada. Na ovo smo posebno ponosni, jer zahvaljujući vrhunskim neurohiruzima koji su subotom u Banji Dvorovi, doprinosimo da se pomogne brojnim građanima”, kaže Zekić i dodaje da, uprkos, još uvijek neriješenom statusu ove ustanove, nastavljaju da se bore za njen razvoj, jer to zaslužuju zaposleni i svi oni koji su je gradili.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Uprava BiH za zaštitu zdravlja bilja: Jović potpisao protokol o saradnji u fitosanitarnoj oblasti sa Crnom Gorom

Direktor Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja  Predrag Jović i direktor Uprave za sigurnost hrane, veterinu i fitosanitarne...

U Savjet ministara stigao HDZ-ov prijedlog: Еvo šta predlažu za izbor hrvatskog člana Predsjedništva

HDZ-ov dokument sa prijedlogom izmjena Izbornog zakona BiH upućen je Savjetu ministara, a u njemu je naveden i...

PU BIJELJINA: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, juče i danas, učestvovali...

PU BIJELJINA: U februaru ove godine 10% manje kriminaliteta u odnosu na februar prošle godine

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina u februaru je krivičnim djelom privrednog kriminaliteta pričinjena šteta od...