BIJELJINA: Gradska uprava gluva na zahtjeve MZ “Veljko Lukić“

Datum:

Share post:

Građani druge po veličini mjesne zajednice u Bijeljini „Veljko Lukić“ danas su protestom ispred Gradske uprave izrazili nezadovoljstvo zbog ignorantskog odnosa lokalne vlasti u protekle dvije godine prema zahtjevima i potrebama 7.500 građana.

„Ako gradonačelnik LJubiša Petrović i politika koju on zagovara nije u stanju da vodi jednu mjesnu zajednicu, a kamoli grad, kako onda da vode državu“, upitao je mještanin ove mjesne zajednice Vidoslav Čordašević.

On je rekao da su ugroženi životi djece i građana mjesne zajednice „Veljko Lukić“ zbog toga što nisu izgrađani trotoari, a oni koji postoje su gotovo nestali u prljavštini i korovu.

Pokazujući novinarima fotografije zapuštenih ulica bez trotoara i javne rasvjete i dječijih igrališta zaraslih u korov, sa koroziranim spravama, zapušteni kanal za koji kaže da je leglo zmija i komaraca, Čordašević je kao najveći problem naveo nerješavanje neprijatnih mirisa sa regionalne deponije, ali i nedostatak autobuske linije do naselja Koviljuše, koji bi se riješio i prevoz za učenike iz ovog naselja.

Građani su sa protesta uputili pitanje gradonačelniku šta se desilo sa novcem koji je Vlada Republike Srpske doznačila Gradskoj upravi za rekonstrukciju saobraćajnice u Ulici Stefana Dečanskog.

Predsjednik mjesne zajednice „Veljko Lukić“ Saša Tomić rekao je novinarima da se veliki problemi ove velike mjesne zajednice nikako ne rješavaju, uprkos dopisima koje dvije godine šalju gradonačelniku.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dragan Bojanić na čelu UFSI OFS Bijeljina

Dragan Bojanić je i zvanično potvrđen za predsjednika Udruženja fudbalskih sudija i instruktora OFS Bijeljina. Njega su delegati izglasali...

Jelena Trivić zvanično kandidat za gradonačelnika Banja Luke

Narodni front počeo kampanju: Program za Banjaluku Narodni front ozvaničio je početak kampanje "Program za Banjaluku". Nakon sjednice Gradskog...

Održan zajednički sastanak Izvršnih odbora SDA Bijeljina i Janja (foto)

U Janji kod Bijeljine je juče (petak, 19. april 2024.) održan prvi zajednički sastanak Izvršnih odbora Stranke demokratske...

Neškovićev Zakon o Ustavnom sudu BiH povod bošnjacima za blokadu Doma naroda PS BiH

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je prije mjesec dana i nema naznaka da će u skorije...