BIJELJINA: “Garda Panteri“ prikupila oko 35.000 KM pomoći za boračku populaciju

Datum:

Share post:

Udruženje veterana "Garda Panteri" tokom 2020. godine organizovalo je niz humanitarnih akcija i dostavilo pomoć na 740 adresa boračke populacije, ukupne vrijednosti oko 35.000 KM, a uz podršku Vlade Republike Srpske isplaćeno je i 136 jednokratnih pomoći, rekao je danas predsjednik ovog udruženja Petar Cvijetinović.
Cvijetinović je na godišnjoj konferenciji za novinare u Centru za kulturu rekao da je mnogo toga urađeno, ali da brojne aktivnosti tek predstoje.

"U fokusu rada Udruženja u 2020. godini bile su humanitarne aktivnosti, prikupljali smo humanitarnu pomoć ne samo za naše članove, nego generalno za boračku populaciju. Na 740 adresa smo pomoć dostavili, a uglavnom se radi o ljudima iz boračke kategorije koji su zbog pandemije korona virusa ili zbog bolesti ostali bez posla", naveo je Cvijetinović.

On je naveo da je Udruženje veterana "Garda Panteri" u 2020. godini obnovilo spomenike LJubiši Saviću Mauzeru, te Branku Panteliću Panteru i 13 boraca ove garde.

"U ovoj godini uspjeli smo da zaposlimo 19 lica, a riječ je o djeci boraca i našim borcima. Obezbijedili smo građevinski materijal vrijedan preko 8.000 KM za naše borce koji su započeli sa izgradnjom kuća, a mi smo im pomagali da ih završe", naveo je Cvijetinović.

Na godišnjoj konferenciji članovi Udruženja su istakli zadovoljstvo najavljenom izradom novog zakona o pravima boraca i boračkog registra.

"Obradovani smo najavom novog zakona koji reguliše i zapošljavanje nezaposlenih demobilisanih boraca. Naše udruženje se dogovorilo sa udruženjima iz koordinacije veterana specijalnih jedinica, a to je 11 udruženja s kojima sarađujemo, da uputimo zahtjev Vladi Republike Srpske da ispred koordinacije udruženja učestvujemo u radnoj grupi u donošenju tog zakona", rekao je Cvijetinović.

On je naveo da Udruženje ne odustaje od pitanja izmjena naziva ulica.

"Bijeljina treba da dobije ulice sa imenima naših legendarnih komandanata LJubiše Savića Mauzera, Branka Pantelića Pantera i Blagoja Gavrilovića, oni su najzaslužniji za odbranu Semberije", rekao je Cvijetinović.

Iz ovog Udruženja najavili su da će uskoro biti završeno snimanje dokumentarnog filma o "Gardi Panteri", koji radi produkcijska kuća iz Novog Sada. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Srna

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Podnesena Krivična prijava protiv Jelene Trivić (foto,video)

Saopštenje Advokatska kancelarija Stevanović iz Bijeljine prenosimo u cjelosti Advokatska kancelarija Stevanović iz Bijeljine Vam se obraća u ime...

Dan otvorenih vrata za trudnice u bijeljinskoj Bolnici

U susret Svjetskom danu babica u bijeljinskoj bolnici danas je organizovan Dan otvorenih vrata za trudnica. Tom prilikom...

Odlični bijeljinski „Akademci“ na državnom prvenstvu

Na održanom Prvenstvu BiH za mlađe pionire i pionirke, atletičari Atletskog kluba "Akademac" ponovo su imali uspjeha i...

ELEKTRO BIJELJINA: Nema planiranih zastoja u isporuci električne energije od 1. do 7. maja

Obavještavamo Vas da za predstojeće praznične dane, od 01.05.2024. do 07.05.2024. godine, nema planiranih zastoja u isporuci električne energije. Srećni...