BIJELJINA: Dvije “Svetosavske nagrade“ u jednu predškolsku ustanovu

Datum:

Share post:

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nagradilo je „Svetosavskom nagradom“ 40 istaknutih nastavnika osnovnih i srednjih škola i vaspitača u Srpskoj za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja učenika i djece u protekloj školskoj godini. Među njih 40, nalazi se i šest prosvjetara iz Bijeljine.

Dvije nagrade otišle su u Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj” u ruke vaspitačica Desanke Pandilovski i Biljane Arsenović.

Biljane Arsenović, vaspitačica u vrtiću “Čika Jova Zmaj” zaposlena je u ovoj ustanovi već dvije decenije. Zajedno sa svojom koleginicom, Desankom Pandilovski, postala je prepoznatiljiva po raznim inovativnim programima za djecu i roditelje.

“Naša ideja je bila da svima otvorimo vrata vrtića, da poboljšamo svjest okoline, a i roditelji da se uvjere da vrtić nije samo čuvalište. Naša primarna djelatost jeste čuvanje djece, ali je i vaspitno-obrazovni program veoma bitan. Mi smo prvi nivo obrazovanja i od nas sve počinje. Pored ljubavi prema ovom poslu i djeci, neophodno je strpljenje, požrtvovanje i odgovornost”, rekla je Biljana za portal Dešavanja u Bijeljini.

Tokom razgovora, Biljana se sa ponosom sjetila 2016. godine, kada su se upravo zbog inovacija u nastavi nominovale i za najbolje učitelje u BiH u organizaciji Centra za obrazovne inicijative „Step baj step“ u Sarajevu. Na njihovo veliko iznenađenje i zadovoljstvo, proglašene su za najinovativnije vaspitače u BiH.

Vaspitačice Desanka Pandilovski i Biljana Arsenović dobitnice prestižnih priznanja za dosadašnji rad
Nagrade, lijepe riječi, zahvalnost roditelja i osmijeh na licima mališana, podstakli su ih da se kandiduju za “Svetosavsku nagradu”. Dugogodišnji rad i kreativnost vaspitačica Biljane Arsenović i Desanke Pandilovski nagrađen je poveljom, a tu su i  posebne zasluge za njihove inovacije i inicijative.

„Republička Svetosavska nagrada je, po mom mišljenju, najveće priznanje koju jedan prosvetni radnik može da dobije. Nagrada je itekako važna – postajete vidjljivi, prepoznati. Ovakve stvari nas samo mogu motivisati da se u budućnosti još više trudimo da doprinesemo obrazovanju “, rekla je Biljana.

Za Desanku Pandilovski, koja se ovim pozivom bavi već 27 godina, posao vaspitača je najljepši na svijetu, a Svetosavska nagrada je samo pokazatelj koliko energije, pažnje i ljubavi ona ulaže u njega.

“Svetosavska nagrada je za mene ogromna čast i ponos. Mnogo mi znači i divan je osjećaj kada neko cijeni rad, trud i zalaganje. Ujedno je to potvrda da smo na pravom putu i da njegujemo prave vrijednosti. Sa druge strane, velika je odgovornost za dalji rad, ali i vjetar u leša da nastavimo istim putem”, rekla je Pandilovska za portal Dešavanja u Bijeljini.

Tokom osam godina zajedničkog rada, Biljana i Desanka realizovale su niz radionica u koje su bili uključeni i roditelji. Podrška na koju su nailazile, podstakla ih je na dalje napredovanje, pa su tako stigle i do “Svetosavske nagrade”.

Kolektiv vrtića “Čika Jova Zmaj” ponosan je na činjenicu što su dvije nagrade “otišle” u njihovu ustanovu. Nagrada će ovogodišnjim dobitnicima biti dodijeljena na način prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Srpskoj te će svečana manifestacija biti organizovana putem televizijskog prenosa na programu Radio-televizije Republike Srpske 28. januara.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...

Kadeti OK ’’Radnik’’ Bijeljina na Majskom turniru u Beogradu (foto)

Kadeti OK ’’Radnik’’ iz Bijeljine su učestvovali po prvi put na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu. -Rezultatski, što je...

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...