BIJELJINA: Dodijeljena priznanja “Zaslužna žena“ Grada Bijeljina za 2019. godinu

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, danas je povodom Međunarodnog dana žena, uručio priznanja „Zaslužna žena“ Grada Bijeljina za 2019. godinu Dubravki Živković Ostojić, Jelici Kokotović i Šemsi Izić.

„Pet godina je prošlo kako smo ustanovili dodjelu priznanja „Zaslužna žena“ za ženski doprinos razvoju i promociji Grada, kao i za unapređenje ravnopravnosti polova. I ove godine dodjeljujemo tri nagrade, na osnovu odluke Komisije za ravnopravnost polova Skupštine Grada Bijeljina. Pored njih, imamo i četvrto specijalno priznanje koje dodjeljujemo posthumno, a to je priznanje Gordani Stupar za dugogodišnji humanitarni rad i uspješno rukovođenje Udruženjem žena oboljelih od raka dojke „Gea“ u Bijeljini“, rekao je Mićić.

Osmomartovsko priznanje Šemsi Izić dodjeljuje se za izuzetan doprinos u projektovanju javnih i privatnih građevinskih objekata u gradu i za humanitarni rad. Jelica Kokotović, dobila je priznanje za izuzetan doprinos u sprečavanju i suzbijanju nasilja u porodici i maloljetničke delikvencije, a Dubravka Živković Ostojić, za višedecenijski doprinos poboljšanju položaja gluvih i nagluvih osoba u regiji.

„Meni je ova nagrada zaista velika satisfakcija i velika mi je čast što sam je dobila. Ovim putem bih da se zahvalim Džender centru Vlade RS, Komisiji za ravnopravnost polova i fondaciji „Lara“ koja je prepoznala moj dugogodišnji rad u oblasti nasilja u porodici, odnosno sprečavanju nasilja u porodici. Nasilje ne uništava samo jednu porodicu, već urušava kompletno društvo i zbog toga o toj temi treba da se priča i da postoji multisektorska saradnja, a u Bijeljini imamo dobru saradnju svih institucija“, rekla je Jelica Kokotović, inspektor u sektoru kriminalističke policije Policijske uprave Bijeljina.

Četvrto priznanje, posthumno je dodijeljeno Gordani Stupar, a primile su ga njene kćerke Vanja i Sanja Stupar. Gordanina kćerka, Vanja Stupar, iskoristila je priliku da se zahvali za ovo priznanje i da podsjeti na ciljeve Udruženja „Gea“, ali i da uputi poruku podrške svim članicama Udruženja da znaju u svojoj borbi nisu same, da treba da istraju u onome u čemu se Gordana svim silama borila.

Gradonačelnik Bijeljine iskoristio je priliku da svim sugrađankama čestita praznik Osmi mart i da napomene da se ova nagrada dodjeljuje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MRŠIĆ: 18. i 19. maja “I sajam ljepote i zdravlja” u Bijeljini – Novac od ulaznica biće proslijeđen Udruženju “GEA” (video)

U Bijeljini će 18. i 19. maja biti organizovan Prvi sajam ljepote i zdravlja u Hotelu "Drina". "Svi će...

DODIK: Srbija snažan oslonac Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Srbija snažan oslonac Republici Srpskoj. Dodik je naveo da je...

Srpski jezik među težima jezicima za učenje

Iako ne postoji jednoglasan odgovor na to pitanje jedan od često citiranih izvora je Foreign service institute (FSI)...

VLADIMIR MILIĆEVIĆ – dvije decenije sinonim za odbojku u Bijeljini (foto)

U Bijeljinu je došao daleke 2000 godine iz Niša u kojem je igrao za OK "Niš". Uz jednu...