Prve fudbalske korake napravio je u FK Sloga iz Tombaka pošto se ubrzo vidjelo da je veliki potencijal prelazi u omladinsku školu FK Radnik iz Bijeljine. Bijeljina mu je postala fudbalski mala već sa 13-14 godina kada prelazi u FK Partizan, jednu od najboljih škola fudbala na ovim prostorima, gdje ostaje do svoje 18-te godine!

Kako smo sami saznali, Damjan nam nije to rekao, zbog nefudbalskih stvari napušta FK Partizan kao jedan od najvećih talenata svoje generacije i prelazi u FK Sarajevo. Vjerovatno još pod utiskom dešavanja u klubu gdje je proveo 5 godina ne snalazi se najbolje u Sarajevu te nakon samo 6 mjeseci napušta klub! Vraća se praktično 2-3 koraka unazad u Prvu ligu RS (drugi rang BiH fudbala).

Novi klub je FK Podrinje iz Janje gdje odličnim partijama pomaže klubu da zauzme iznenađujuću drugu poziciju u Prvoj ligi RS! Vrhunskim nastupima preporučio se tada najvećem fudbalskom projektu u RS Zvijezdi 09, te sezone bio je najbolji strijelac Prve lige RS i ostvario je istorijski plasman sa ovim klubom u Premijer ligu BiH! Nakon samo 6 mjeseci provedenih u najvećem rangu BiH fudbala slijedi prvi odlazak u inostranstvo (Dansku). Samo 8 mjeseci bilo je dovoljno da vidi da Danska nije obećana zemlja za njega i vraća se u srpski fudbal u ekipu Mladosti iz Lučana. Tu konačno dolazi do stabilizacije forme na najvišem nivou i posle godinu dana odličnog fudbala gdje je praktično odigrao svaki minut dolazi do transfera u Metalac iz Gornjeg Milanovca, a odatle nadamo se i želimo mu vrtoglav uspon.

Damjan je veliki borac kako na terenu tako i van njega! Dostići status jednog od najvećih talenata svoje generacije u Partizanu, vratiti se u Prvu ligu RS (drugi rang BiH fudbala). Otići u inostranstvo ubrzo se vratiti u srpski fudbal i biti ekstremno psihički jak i davati sebe 100% na terenu ne mogu mnogi momci! Svjedoci smo da se fudbaleri tog kalibra ako ne prođe bezbolno prelazak iz mlađih kategorija u seniorski fudbal slome, ne i Damjan! Zbog velikog srca i neodustajanja kada je najteže želimo mu da dosegne ubrzo svjetla najvećih evropskih arena! Još uvijek nije kasno za njega (1997.godište) a vjerujemo da on to svojom upornošću i kvalitetom zaslužuje! Kada se to desi a ne sumnjamo da hoće ostaje nam samo da kažemo to je naš mali iz Bijeljine na koga smo ponosni! I da šerujemo ovu objavu i napišemo: „Jesmo li vam rekli…“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: facebook stranica „Svi Srbi su selektori“

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име