BIJELJINA: Četvoro pozitivnih na Covid-19 – večeras ponovo dezinfekcija gradskih ulica

Datum:

Share post:

Na području Grada Bijeljine, registrovano je 1.217 lica pod nadzorom, 57 lica u kućnom karantinu i četiri zaražena na Covid-19 koji će danas biti prebačeni u Dom učenika koji je dobio funkciju karantina.

„Na Graničnom prelazu Rača, prešlo je 201 vozilo, od toga 188 kamiona i 13 putničkih vozila, dok je na Pavlovića mostu prešlo 9 vozila, od toga 8 kamiona i jedno putničko vozilo. Komunalna policija je izvršila 118 kontrola i od toga su četiri lica koja nisu bila na navedenoj adresi. Policijska uprava je izdala četiri naloga za lica starija od 65 godina koja nisu poštovala ograničenje kretanja i jedno rješenje o kršenju samoizolacije. Kol centar je imao 67 poziva u jučerašnjem danu i od toga je napravio 21 posjetu uglavnom starijim licima kojima je potrebna pomoć u nabavci lijekova i hrane. Izvršena je 191 dezinfekcija ulaza zgrada ZEV-ova od ukupno 212 zahtjeva koji će danas biti završeni“, naveo je Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

 

Mićić je naveo da je donijeta odluka da se sredstvima Gradske uprave, Domu zdravlja nabavi još jedno sanitetsko vozilo koje je neophodno u ovom periodu zbog povećanog obima posla. 

„Po zahtjevu Udruženja privrednika Grada Bijeljina, omogućili smo da pored dosadašnje prodaje, mogu prodavati i sredstva za higijenu, ali ne i bijelu tehniku i ostale artikle koji nisu neophodni. Trgovine na veliko, takođe, mogu raditi, ali kao što je ranije dogovoreno – online prodaja za snabdijevanje malih objekata“, rekao je Mićić i dodao da će ugroženi Romi dobiti dio paketa i da će biti izvršena dezinfekcija objekata u kojima žive.

„Imamo još jedan registrovani slučaj na Covid-19, znači ukupno četiri čovjeka pozitivna na Covid-19. Novoregistrovani pacijent je iz prvog klastera. Stanje sve četiri osobe je klinički dobro i stabilno i biće upućeni na karantin u Dom učenika, kako smo danas dogovorili na Kriznom štabu, a po mjerama koje je izdalo Ministarstvo zdravlja. Jutros smo uzeli dva nova uzorka za osobe kod kojih postoji sumnja na infekciju i poslati su na analizu. Imamo sasvim dovoljan broj testova i sve obavljamo po protokolu“, istakla je v.d. direktor Bolnice „Sveti Vračevi“ Milica Lovrić i dodala da su dobili potvrdu da su obezbijeđena sredstva za kupovinu pet monitora za intenzivnu njegu u karantinu.

Kako je navela, doktor i tehničar koji su poslati na obuku u Institut za javno zdravlje, vraćaju se pripremljeni za testiranje potencijalnih pacijenata. 

„Epidemiološka situacija je stabilna, nema bitne razlike u odnosu na jučerašnji dan. Imamo 1.217 osoba pod nadzorom i dosta je dobro poštovanje izolacije, odnosno samoizolacije. Trenutno se pored redovnih aktivnosti bavimo obezbjeđenjem zdravstvenog nadzora u Domu učenika koji je određen da bude karantin za osobe pozitivne na Korona virus. Dogovor je da taj karantin bude stavljen danas u funkciju i da ove četiri osobe koje su pozitivne, transportujemo posebnim procedurama u Dom učenika“, rekao je direktor Doma zdravlja Duško Milovanović i dodao da će od sutra u Centru za mentalno zdravlje biti otvorena linija za psiho-socijalnu podršku građanima, odnosno, prije svega, osobama koje se nalaze u kućnoj samoizolaciji i karantinima.

Telefon na koji se građani mogu javljati je 055/415-260 i biće u funkciji radnim danima od 8.00 do 19.00 časova, a subotom i nedjeljom u periodu od 8.00 do 12.00 časova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Na pragu nove građevinske sezone kvadrat stana mogao bi da bude skuplji i do 20 odsto

U Bijeljini u posljednje dvije godine nisu zabilježeni smanjena potražnja, niti pad cijena stanova. Naprotiv, rast cijena nekretnina...

Održana proširena sjednica GrO SNSD Bijeljina

Večeras je održana proširena sjednica GrO SNSD Bijeljina Kroz više diskusija u demokratskoj i pozitivnoj atmosferi, obrađeno je više...

KMF “Radnik MD Shop” u polufinalu Kupa BiH

KMF "Radnik MD Shop" u polufinalu Kupa BiH Izgleda da mostarska klima odgovara futsalerima iz Bijeljine. Večeras je KMF...

KABINET GRADONAČELNIKA: Bijeljinski fudbalski savez da izađe iz ofsajda! (foto)

Saopštenje za javnost Kabineta gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cjelosti: Opštinski fudbalski savez (OFS) Bijeljina nastavlja sa kabadahijskim ponašanjem, igrajući...