BIJELJINA: AK ''Akademac'' i AK ''Atletik'' dobili značajna novčana sredstva od ''SOP Roterdam'' (foto)

Datum:

Share post:

Danas je u Gradskoj upravi organizovano uručenje donacije od strane predstavnika dijaspore u Holandiji bijeljinskim atletskim klubovima „Akademac“ i „Atletik“.

Milan Vukas, predsjednik Udruženja Srpskog omladinskog prijateljstva (SOP) iz Roterdama, prije svega, izrazio je zahvalnost Gradonačelniku i Gradu Bijeljina na prijemu, te je iskoristio priliku da mladim budućim atletičarima poželi uspijeh i da osvajaju što više medalja.

„Nakon razgovora unutar Udruženja, odlučili smo da pomoć uručimo za dva atletska kluba iz Bijeljine, odnosno, AK „Akademac“ i AK „Atletik“. Skupili smo po 2.000KM, pola novca je na vaučer na osnovu kojeg mogu uzeti sportsku opremu, a pola novca je u gotovini“, rekao je Vukas.

Velibor Kovač, predsjednik AK „Ateltik“, izrazio je  zahvalnost prijateljima iz Udruženja „SOP Roterdam“ kojii su obezbijedili značajnu donaciju za mlade atletičare.

„Imajući u vidu da smo mi nov klub koji jako teško egzistira, ovakva pomoć nam je itekako dobro došla. Većinu sredstava iskoristićemo za nabavku opreme koja nam nedostaje kako bi normalno funkcionisali, a ostatak ćemo uložiti u adaptaciju stvari koje su nam potrebne u okviru trenažnog procesa“, rekao je Kovač, te iskoristio priliku i uručio zahvalnicu Udruženju i na taj način ukazao poštovanje AK „Atletik“.

Živorad Sekulić, predsjednik AK „Akademac“, takođe je rekao da će dio sredstava uložiti u nabavku opreme, dok će ostatak biti utrošen na putovanja na takmičenja, za koja im, kako kaže, treba najviše novca.

Ljubiša Petrović, Gradonačelnik Grada Bijeljina, izrazio je zahvalnost „SOP Roterdam“, kao i atletskim klubovima koji njeguju atletiku u našem gradu i od mališana stvaraju zdrave i sportske ličnosti.

„Grad će na izdvojena sredstva se nadovezati sa identičnim iznosom prema oba kluba. AK „Akademac“ i AK „Atletik“ dobiće po 2.000KM i od Gradske uprave, a uporedo ćemo raditi i na unapređenju infrastrukture, odnosno, izgradnji moderne atletske staze u našem gradu“, zaključio je Petrović, te dodao da je bratsko povezivanje itekako važno, kako za sport, tako i za Grad Bijeljinu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Koncert Ivana Bosiljčića u Bijeljini (foto)

Ivan Bosiljčić je srpski pozorišni, filmski i televizijski glumac i stalni je član ansambla drame u Narodnom pozorištu...

NAJAVA ZA NOVI BROJ ,,SEMBERSKIH NOVINA“

U novom broju ,,Semberskih novina'', koji je na kioscima možete pročitati: Šta su velikodostojnici Srpske pravoslavne crkve, na...

SPC i njeni vjernici danas proslavljaju Svetu Pelagiju Tersijsku

Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas proslavljaju Svetu Pelagiju Tersijsku. Sveta mučenica Pelagija Tersijska, iako od roditelja neznabožaca,...

Dnevni horoskop za 17. maj

OVAN Posao: Veoma koristan susret sa bivšim kolegom. Otvaraju se nove poslovne mogućnosti ili dobijate neke važne informacije o poslu. Ljubav: Partner...