BIJELJINA: 47 volontera Kol centra na terenu pozitivno rješavaju zahtjeve starijih građana

Datum:

Share post:

Od juče, 23. marta, u Bijeljini je aktivan Kol centar od 8.00 do 16.00 časova. Volonteri Kol centra su podijeljeni u četiri tima po dvije osobe koje rade u smjenama od ponedjeljka do subote.

„Kol centar isključivo radi za osobe koje imaju preko 65 godina, koje su u samoizolaciji. Volonteri nam se konstantno javljaju, tako da nam se broj volontera sad povećao na 47, a u startu ih je bilo 22. Među njima su pripadnici Civilne službe koji nam, naravno, pomažu u distribuciji svega onoga što naši klijenti zatraže. U jučerašnjem danu, primili smo 45 poziva.

Od toga, 30 poziva je bilo od strane lica starijih od 65 godina u samoizolaciji, a samo jedno lice je bilo samo u samoizolaciji, odnosno živi samo. Ostale osobe su nam se javljale većinom zbog stvari koje nisu u našoj nadležnosti – kupovina zaštitne opreme, odlazak u banku i slično“, rekla je Ljubica Mlađenović, šef odsjeka u Odjeljenju za društvene djelatnosti.

 

Mlađenovićka je iskoristila priliku da apeluje na građane, da se na brojeve Kol centra javljaju isključivo lica koja su zaista ugrožena, imaju preko 65 godina, žive sami u samoizolaciji i potrebna im je kupovina životnih namirnica. U suprotnom, volonteri neće moći na vrijeme stići i pomoći licima kojima je pomoć stvarno potrebna.

„Brojevi telefona na koji građani mogu da zovu su 055/233-154 i 055/233-155. Danas, od 8.00 do 10.00 časova, imali smo 10 poziva i uglavnom su sva lica pozitivno rješena. Volonteri i pripadnici službe Civilne zaštite građanima kupuju hranu, ali u saradnji sa ljekarima u Domu zdravlja, na recepte kupuju i lijekove. Uspijevamo da riješimo i lica koja su iz udaljenijih dijelova, odnosno sa sela. Manji je broj poziva ljudi sa sela nego iz grada, ali se trudimo da sve pozitivno riješimo“, istakla je Mlađenovićka i dodala da građani obavezno pregledaju akreditaciju volontera koji dođe na njihovu adresu, jer ne žele da dođe do zloupotrebe.

Dvadesetčetvorogodišnji profesor razredne nastave, Stevica Tešić jedan je od 47 volontera koji su od juče na usluzi starijim građanima koji u ovoj vanrednoj situaciji ne mogu da izađu iz kuće u kupovinu osnovnih životnih namirnica.
„Nažalost, našu državu, ali i cijeli svijet zadesila je ova situacija u kojoj se borimo protiv nepoznatog neprijatelja koji razara civilizaciju. Sad je vrlo važna ljudska solidarnost i u ovoj borbi od nas se ne traži mnogo. Ja sam mlada osoba koja živi sama i osjećam i znam da mogu pomoći drugima, ali i drugi isto tako mogu pomoći, tako što će spriječiti širenje ove zaraze. Zato ovim putem apelujem na naše građane da ostanu kod kuće. Jednoga dana ćemo svi zajedno da slavimo zato što smo pobijedili u ovoj borbi“, rekao je Tešić i dodao da je divan osjećaj nekome pomoći na ovaj način i da za njih ne postoji ni osjećaj hladnoće, niti bilo kakve prepreke.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Razvojna agencija Bijeljina organizovala prvu konferenciju omladinskog preduzetništva „Preduzetni-ka razvoju Grada“ (foto, video)

Razvojna agencija Bijeljina organizovala je danas prvu konferenciju omladinskog preduzetništva "Preduzetni-ka razvoju Grada" "Da Razvojna agencija Grada daje na...

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS U NEDJELJU U BIJELJINI (foto)

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS BY BEAUTY BAR & HEDONIZAM  Za Vas smo spremili jednu divnu manifestaciju koju održavamo u...

Podržimo odbojkaše Radnika u borbi za titulu u Premijer ligi BiH (foto)

U petak od 19.00 časova u dvorani Gimnazije Filip Višnjić u Bijeljini na programu je drugi meč finala...

Gradska Boračka organizacija Bijeljina u nedjelju će obilježiti dan Bitke za Banj brdo

Tokom bitke na Banj brdu, 21. aprila 1993. godine, u jednom danu su poginula 33 borca, 32 ranjeno,...