BIJELJINA: 2. aprila povodom Svjetskog dana osoba sa autizmom Manifestacija „I moj pogled na svijet jednako je lijep!“ (foto)

Datum:

Share post:

Drugog aprila se obilježava Svjetski dan osoba sa autizmom. Tim povodom, u Bijeljini će drugu godinu zaredom biti organizovana manifestacija inklizivnog karaktera „I moj pogled na svijet jednako je lijep“.

„Cilj manifestacije jeste obilježavanje ovog datuma i u našem gradu, ali i podizanje svijesti stanovništva o populaciji djece i odraslih sa autizmom, njihovim mogućnostima i potrebama. Učesnici manifestacije su članovi udruženja koji okupljaju djecu i odrasle sa autizmom i drugim teškoćama u razvoju, mališani iz vrtića „Čika Jova Zmaj“ i „Vini Pu“, učenici posebnih odjeljenja JU OŠ „Vuk Karadzić“, Dječji hor „Srbadija“, UG „Arta“, korisnici Dnevnog centra za djecu sa teškoćama u razvoju i Dnevnog centra za djecu u riziku, baletska škola, roditelji djece sa autizmom i mnogi drugi…“, rekla je za portal Dešavanja u Bijeljini jedan od organizatora logoped Jelena Tešić.

Organizatori su kao i prošle godine – Logopedski kabinet „LOGOcentar“, psiholog Ivana Boroja „Carpe Diem“, logoped Melita Marković i psiholog Slavena Rajić.

Ovakav vid manifestacije je dobio pozitivne reakcije naših građana, sto je organizatorima bilo podstrijek da se i dalje ide u ovom pravcu.

„U Bijeljini se na ovaj način prošle godine obilježio Svjetski dan autizma i Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, što do sada nije postojalo u našem gradu. Sigurni smo da ćemo i ovaj put naići na pozitivne reakcije Bijeljinaca i da ćemo dobiti još veću podršku naših sugrađana“, istakla je Tešićka.

Manifestacija „I moj pogled na svijet jednako je lijep“ biće organizovana u Centru za kulturu „Semberija“ 2. aprila u 18.00 časova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik “lako“ sa Veležom

Igrači novog šampiona Republike Srpske Radnika iz Bijeljine  lako su u meču 32. kola izašli na kraj sa...

A.D.”GRAD” BIJELJINA na 91. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu (foto)

Pod sloganom „Najbolje iz Vojvodine“, u Novom Sadu danas je otvoren 91. Međunarodni sajam poljoprivrede, koji ove godine...

DODIK: PDP su stranci rekli da izađu na izbore po Šmitovom zakonu

 Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da činjenica da PDP nije učestvovao u izradi Izbornog zakona Republike...

BORENOVIĆ: Dodik opet pokušava da svoje brljotine pere preko PDP

Najveći prevarant i lažov koji se ikada rodio u ovom narodu, Milorad Dodik, opet pokušava da svoje brljotine...