Bijeljina 19. i 20. maja centar mladih cijele BiH (foto)

Datum:

Share post:

Bijeljina će 19 i 20 maja 2023. godine biti centar mladih iz cijele BiH.

„Ovo je priča na koju sam izuzetno ponosan, ovo je primjer koji želimo da pokažemo u Republici Srpskoj, u Federaciji, duž cijele Bosne i Hercegovine ali i u regionu“, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

„Velika stvar za naš grad, za mlade ljude, za djecu! Srećan sam jer će Bijeljina biti domaćin jednog od najvećih događaja koji će okupiti svjetske, a naše domaće umove, ljude koji nas na najljepši način predstavljaju u svijetu. Ova konferencija će mladim ljudima omogućiti da pored slušanja sjajnih predavanja, mogu ostvariti kontakte sa profesorima sa najprestižnijih univerziteta, liderima iz svjetskih firmi i druženje sa vršnjacima iz regiona uz razmjenu iskustava. Ulaganje u obrazovanje je ulganje u budućnost, ulaganje u ljude, ulaganje u opstanak i prosperitet“, naglasio je Petrović.

„Zahvalan sam Gospodu jer mi je ukrstio puteve sa našim prijateljem profesorom Edhemom Čustovićem, velikim čovjekom, profesionalcem i ponosom cijele Bosne i Hercegovine. Potrebni su nam ovakvi ljudi, ovakvi događaji, potrebno je da idemo ovim pravcem i možemo biti sigurni da smo na pravom putu“, naglasio je Petrović.

„Bijeljina je svijet, naš grad je primjer da može drugačije, da smo zajedno jači i da samo zajedno možemo mnogo“, zaključio je gradonačelnik Bijeljine.

Povodom ovog događaja na svom FB nalogu se oglasio i prof. Edhem Čustović čiji post prenosimo u cijelosti:

Ono što obećamo, ispunimo! 19-20 Maja, Bijeljina će biti centar mladih u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Bosnia & Herzegovina Futures Foundation uz partnerstvo Град Бијељина / Grad Bijeljina organizira dvodnevnu konferenciju „raSTEM“ za mlade u Bijeljini i Semberiji!

Ciljevi konferencije su upoznati mlade sa najnovijim trendovima u STEM i IT, kroz životne priče i rad nekih od naših najsjajnijih umova. Mladi će također čuti od svojih vršnjaka o moći razvoja karijere kroz volontiranje. U subotu organizujemo radionice o 3D štampanju, vještačkoj inteligenciji, IoT, karijernom savjetovanju.

Ono što je najvažnije, događaj će biti odlična prilika za umrežavanje, povezivanje i stvaranje novih suradnji.

Naši govornici su izuzetno uspješni ljudi i veliki prijatelji Fondacije:

Dr. Edin Husić, Matematičar & Istraživač rođen u Bijeljini, odrastao u Tuzli. Doktor nauka sa The London School of Economics and Political Science – LSE. Danas radi u IDSIA USI-SUPSI, Švicarska.

Dr. Vladan Lazarević, rođen u Bijeljini je doktorirao na Politehničkom univerzitetu u Madridu, Španija. Danas je naučni saradnik u ABB, Švicarska.

Gorica Stevanović, rođena u Bijeljini a diplomirala je na Elektrotehnički fakultet Banja Luka . Software Inženjerka, TTTech Auto, Srbija.

Namik Hrle, rođen u Banjoj Luci, radio i živio širom svijeta. Direktor Odjela za razvoj i Fellow IBM, Njemačka. Jedan od najiminentnijih tehnoloških stručnjaka rođenih u BiH.

Očekujemo stotine mladih ljudi! Pridružite nam se.

Više informacija možete pronaći ovdje, a prijave će biti otvorene uskoro. Pomozite nam da rasTEM-o zajedno, proširimo vijest!

https://www.bhfuturesfoundation.org/rastem-conference-bijeljina

Veliko hvala Др Љубиша Петровић / Dr Ljubiša Petrović na saradnji kao i svim volonterima koji pomažu u okupljanju ovog događaja. Sjajan primjer kako možemo učiniti nevjerovatne stvari kada udružimo snage!

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KK “Budućnost“ iz Bijeljine večeras protiv Jahorine u finalnoj seriji za prvaka Srpske

Bijeljinski tim izborio je finale nakon trijumfa u majstorici protiv gradskog rivala Radnika rezultatom 74:72, i na kraju...

Vučić – O’Brajanu: Suprotstavićemo se nasilju nad srpskom državom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je američkom diplomati Džejmsu O'Brajanu na jasnom stavu da Priština mora da formira...

Obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj

Služenjem parastosa u Crkvi Svetog velikomučenika u Istočnom Novom Sarajevu počelo je obilježavanje 32 godine od zločina u...

Studenti iz Šapca posjetili bijeljinsku Bolnicu

Studenti druge godine i njihovi profesori Akademije strukovnih studija Šabac, Odsek za medicinsko i poslovno tehnološke studije iz...