BIJELJINA: 11 osoba u bolničkom karantinu

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas je testiran na virus korone, jer je došao u kontakt sa osobama koji imaju simptome Covid-19. Dok ne dobije rezultate testa, boraviće u bolničkom karantinu zajedno sa svojom suprugom.

„Ministarstvo poljoprivrede je u saradnji sa opštinama i gradovima u RS, a zbog novonastale situacije, odlučilo da podijele poljoprivredne pakete za male poljoprivredne proizvođače. Grad Bijeljina je dobio 550 paketa i podjela će trajati od danas do petka u Odjeljenju za poljoprivredu Grada Bijeljine. Svi poljoprivredni proizvođači do 75 godina, prema odluci republičkog štaba, mogu obavljati proljećnu sjetvu, a pčelari utorkom i vikendom mogu obavljati svoje poslove u pčelinjaku“, rekao je zamjenik Gradonačelnika Predrag Jović.

 
Kako je naveo, donijeta je odluka da lica starija od 65 godina, utorkom i petkom od 7.00 do 10.00 časova, mogu da obave kupovinu namirnica i podizanje novca na bankama.

„Bijeljinski štab je podijelio 40 paketa sa osnovnim namirnicama najugroženijim romskim porodicama. Juče je izvršena dezinfekcija osam mjesnih kancelarija gdje se dijele bonovi za gorivo od strane resornog ministarstva i Gradske uprave, a danas će biti završena i dezinfekcija još šest mjesnih kancelarija. Uskoro će Grad Bijeljina donijeti odluku da u ovom mjesecu oslobode obaveza po pitanju rata za rentu i uređenje poljoprivrednog zemljišta“, naveo je Jović.

Jović je istakao da je Udruženje pekara Grada Bijeljina odlučilo da svaki dan u mjesecu aprilu donira 135 vekni hljeba kao pomoć Narodnoj kuhinji.

„Jutros u 8.00 časova, u kućnom karantinu smo imali 75 osoba, u bolničkom karantinu 11 osoba, a još uvijek pet registrovanih na Covid-19. Čekamo 13 rezultata u narednom periodu. Kliničko stanje svih osoba u kućnom karantinu je zadovoljavajuće, bez posebne simptomatologije. Gradonačelnik se sam javio u infektološku ambulantu sa namjerom da provjeri da li je pozitivan na Covid-19, jer je epidemiološka anamneza pozitivna – bio je u kontaktu sa osobama koje su pozitivne na Covid-19. Zajedno sa svojom suprugom je testiran i nalazi se u bolničkoj izolaciji do dobijanja nalaza“, rekla je v.d. Bolnice „Sveti Vračevi“ Milica Lovrić.

Kako je navela, dobili su potvrdu da će biti izvršena nabavka još pet monitora i jednog portabilnog respiratora koji će biti namijenjeni za intenzivnu njegu u karantinu.

„Epidemiološka situacija na području Grada Bijeljina je zadovoljavajuća. Pod nadzorom imamo 1.041 osobu. Na graničnom prelazu „Rača“, imali smo četiri osobe od kojih su tri upućene u lokalne zajednice. U karantinu u Domu učenika i dalje imamo tri osobe, koje su i dalje bez tegoba. U sportskoj dvorani OŠ „Vuk Karadžić“ od jutros imamo četiri osobe i sve četiri osobe su pod nadzorom bez zdravstvenih tegoba“, rekao je direktor Doma zdravlja Duško Milovanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vučić – O’Brajanu: Suprotstavićemo se nasilju nad srpskom državom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je američkom diplomati Džejmsu O'Brajanu na jasnom stavu da Priština mora da formira...

Obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj

Služenjem parastosa u Crkvi Svetog velikomučenika u Istočnom Novom Sarajevu počelo je obilježavanje 32 godine od zločina u...

Studenti iz Šapca posjetili bijeljinsku Bolnicu

Studenti druge godine i njihovi profesori Akademije strukovnih studija Šabac, Odsek za medicinsko i poslovno tehnološke studije iz...

Kako da zaštitite vašu baštu i biljke od nevremena

Bašte i vrtovi su dio mira i ljepote u našim životima, ali ih nevrijeme može brzo pretvoriti u...