Treća likovna kolonija koju je organizovala Banja Dvorovi, završena je izložbom u Biblioteci „Filip Višnjić“. Izložbu je svečano otvorio predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević koji je izrazio zahvalnost umjetnicima koji su izradili umjetnička i ostavili ih u Bijeljini.

-Hvala vam što na najbolji način promovišete naš grad, što obogaćujete duh i kulturu Semberije. Mi ćemo se truditi da vam uvijek budemo dobri domaćini, jer naš grad je grad širokog srca i otvorenog srca“, rekao je Đurđević.

Direktor Banje Milorad Zekić je podsjetio da su na međunarodnoj likovnoj koloniji od 27. maja, likovna djela stvarali likovni umjetnici iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Republike Srpske.

-Slike koje su ponikle na ovogodišnjoj likovnoj koloniji, krasiće prostor Banje, ali i drugih gradskih institucija. Ideja nam je da organizujemo i aukciju slika sa likovnih kolonija, a novac usmjerimo u humanitaljrne svrhe, za potrebe organizacija koje pružaju podršku djeci s posebnim potrebama“, rekao je Zekić. Svim učesnicima likovne kolonije, Zekić je uručio zahvalnice i monografiju o Banji „Voda života i zdravlja“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име