Banka Srpske dobija novog stečajnog upravnika

Datum:

Share post:

Stečajna upravnica Banke Srpske Mirjana Golić rekla je juče, na ročištu zakazanom povodom njenog zahtjeva za razrješenje, da ostaje pri svojoj odluci i da razrješenje traži iz ličnih razloga.
 

Međutim, sud danas nije donio odluku o njenom zahtjevu, već će o tome odlučiti naknadno.

„Stečajna upravnica je zahtjev za razrješenje podnijela iz ličnih razloga, smatrajući da nije u mogućnosti više voditi ovaj postupak u skladu sa zakonom i dobrom poslovnom praksom. Sud je okončao ročište uz obavijest upravnici da će se rješenje kojim će se odlučiti o njenom zahtjevu donijeti naknadno i dostaviti strankama“, rekli su kratko u Okružnom privrednom sudu u Banjaluci.

Mirjana Golić je na ročištu, između ostalog, rekla da je do sada uredno vodila sve radnje u postupku o čemu je podnosila izvještaje, te naglasila da na računu banke ostavlja 51,8 miliona KM.

TESTNA REKLAMA

Navela je i da je sudovima slala brojne urgencije za postupanje po tužbama koje se vode, te istakla da su sudovi uzeli značajan dio predmeta u rad, ali da i pored toga oni neće biti završeni u zakonom predviđenom roku.

Podsjetila je i da se novac koji banka ima na računu nije mogao podijeliti povjeriocima zbog postojanja velikog broja tužbi za izlučna prava i tužbi povezanih lica koja osporavaju svrstavanje u peti suspendovani isplatni red.

Golić je napomenula i da je dobila zahtjev za otkup potraživanja banke od „Energolinije“ u stečaju po nominalnoj vrijednosti priznatih potraživanja koja iznose šest miliona KM, a o čemu odluku treba da donese Odbor povjerilaca banke.

Mirjana Golić je zahtjev za razrješenje podnijela polovinom maja.

Njeno rukovođenje bankom obilježile su oštre rasprave sa članovima Odbora i Skupštine povjerilaca Banke Srpske ispred Ministarstva finansija RS i Investiciono-razvojne banke (IRB) RS.

​Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

POČINJE SUĐENJE Ejupu Ganiću i ostalim optuženim za zločine u Dobrovoljačkoj

Statusna konferencija pred početak suđenja Ejupu Ganiću i još devetorici nekadašnjih vojnih i policijskih funkcionera za zločine u...

Uspješan vikend za bijeljinski “Atletik“ – 21 medalja na tri takmičenja (foto)

Najmlađi članovi AK "Atletik" iz Bijeljine, juče su učestvovali na 7. Atletskoj uličnoj trci u Ugljeviku, gdje su...

BIJELJINA: “Podrinje“ iz Janje deklasiralo Omarsku – Het trik Ristića

Podrinje predvođeno novim trenerom Ilijom Simićem sjajnom igrom deklasiralo Omarsku sa 5:1 u utakmici drugog kola Prve lige Republike Srpske. Pred...

Dunja Vukšić iz BK “Radnik“ Bijeljina OBEZBIJEDILA MEDALJU na Evropskom prvenstvu u Turskoj (foto)

Takmičarka bokserskog kluba Radnik, Dunja Vukšic, pobjedom protiv takmičarke iz Irske osigurala je medalju na Evropskom prvenstvu u...