Banjalučki odbor PDP odbio poslušnost Stanivukoviću

Datum:

Share post:

Novoimenovani predsjednik Gradskog odbora PDP-a Draško Stanivuković nije uspio sazvati prvu sjednicu ovog tijela pod novim vođstvom, pošto nije skupio dovoljan broj članova odbora za sjednicu.
 

Prema saznanjima ovog portala, sjednica banjalučkog odbora PDP-a bila je planirana za 11. januar, ali je otkazana zbog nedostatka kvoruma, odnosno nedovoljnog broja članova Gradskog odbora koji su potvrdili dolazak na sjednicu.

"Bio je to potpuni fijasko, čije razloge treba tražiti u tome što gotovo dvije trećine od ukupno 90 članova Gradskog odbora smatra da im je Stanivuković napravio medvjeđu uslugu, nasilnim prekidom novogodišnjih koncerata u Banjoj Luci. Većina članova, koji nisu željli da dođu na sjednicu, uvjereni su da je Stanivuković ovim potezom nanio ogromnu štetu partiji u Banjaluci i da je time dugoročno ugrozio rejting partije. Takođe, zamjera mu se autoritativno ponašanje, gdje se svaka javno izrečena zadrška prema njegovim, populističkim akcijama, motivisanim isključivo  dizanju njegovog rejtinga u javnosti, doživljava kao podrivanje njegovog autoriteta po principu "ako nisi sa mnom, onda si protiv mene". Takvo ponašanje uzelo je danak i prošle sedmice, kad su se bombastično najavljivanoj akciji "samohapšenja" na Trgu Krajine, odazvalo samo nekoliko desetina njegovih pristalica, iako je partijska direktiva bila da se taj dana na Trgu pojavi i do hiljadu članova PDP-a, ali i drugih opozicionih partija. Ljudi su, naprosto, prozreli njegovu igru, odnosno da on svaku akciju pokreće isključivo i jedno zbog samog sebe, predstavljajući se kao nekakva vajna "žrtva" sistema", tvrdi jedan od članova Gradskog odbora, koji nije želio da učestvuje u radu odbora.

I sam predsjednik PDP-a Branislav Borenović izričito se protivio Stanivukovićevoj namjeri da organizuje šetnju 30. decembra povodom podrške grupi "Pravda za Davida", ali je mladi poslanik, ipak, uspio u svoj namjeri i, sa grupom pristalica, prekinuo koncert Harisa Džinovića, nakon čega je uslijedila odluka gradskih vlasti o obustavljanju kompletnog novogodišnjeg programa i najava tužbi protiv organizatora protesta.

"Velika većina članova Gradskog odbora smatra i da je samo preuzimanje banjalučkog odbora protivno stranačkom statutu, koji ne predviđa situacije poput ove, gdje je bivši predsjednik odbora Igor Crnadak, bez ikakavog unutarstranačkog izbornog procesa, samovoljno postavio Stanivukovića za predsjednika odbora. Takođe, ne treba smetnuti sa uma da je partijska organizacija duboko uzdrmana još od februara 2017. godine, kad je PDP u napustio Zoran Talić, aktuelni predsjednik gradske skupštine, koji je uspio da sa sobom "odvuče" značajan broj svojih pristalica, sa kojim je u međuvremenu formirao "Poligraf". Sve to je ostavilo dubokog traga na organizaciju, zbog čega je prošle godine, i to na jedvite jade, održane svega jedna sjednica gradskog odbora, i to samo radi predaje izbornih lista CIK-u", tvrdi naš izvor.

TESTNA REKLAMA

Izvor: atvbl.com/opcija.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Sve više se traži montažni krov nad glavom

Poskupljenje građevinskog materijala u BiH, ali i hronični nedostatak radne snage odrazili su se na to da sve...

NEŠIĆ, DNS: Saberi se, Brane, jer zna Srpska!

Saopštenje predsjednika DNS RS Nenada Nešića prenosimo u cjelosti: "Tvita Borenović da sam 'treći ljiljan'. Nisko i primitivno! I to...

BORENOVIĆ NEŠIĆU: “Javio se i treći ljiljan“

Predsjednik PDP RS, Branislav Borenović, oglasio se na društvenoj mreži Twitter odgovarajući predsjedniku DNS, Nenadu Nešiću na prozivku...

Milion KM podsticaja za mala i srednja preduzeća

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske objavilo je danas javni poziv za dodjelu oko milion KM podsticaja za...