Gligorić (SPS) poziva na odgovornost gradskog menadžera Kresojevića

Građani nisu obavezni platiti zastarjele komunalne obaveze uprkos opomenama koje građanima šalje Zavod za izgradnju Banjaluke (ZIBL), a gradski menadžer treba da snosi odgovornost i da se javno izvini banjalučanima jer je pozivao građane u svoju kancelariju radi “otpisa” duga, poručio je Saša Gligorić ispred Socijalističke partije Srpske.

“Posebno je neozbiljno da gradski menadžer Bojan Kresojević poziva građane da lično dolaze kod njega u kancelariju na „otpis“ dugovanja po osnovu naknada za komunalne takse. Jedini zakonom dozvoljen način je putem prigovora zastarjelosti, tj. zvaničnim putem i podošenjem pismenog prigovora nadležnoj instituciji za naplatu komunalne takse”, izjavio je Gligorić, koji je diplomirani pravnik sa položenim pravosudnim ispitom.

On dodaje da su sva potraživanja starija više od tri godine zastarjela, shodno Zakonu o obligacionim odnosima. Iako se o ovoj temi izjasnio i gradonačelnik Stanivuković, Gligorić smatra da gradski menadžer treba biti smijenjen.

“Nezakonito pozivanje od strane na gradskog menadžera, koji je građane uvjeravao da će dobiti “otpis” dugovanja nakon dolaska kod njega u kancelariju samo ostavlja sumnju je posrijedi političko lobiranje za određene kandidate i partiju pod plaštom „otpisa“ dugova. Građani nisu dužni da se pojave pred Kresojevićem niti treba da pristanu na političke ucjene. Gradski menadžer treba da podnese ostavku zbog nesavjesnog obavljanja dužnosti ili ga treba smijeniti”, jasan je Gligorić.

Iz SPS-a pozivaju građane da ne nasjedaju na ovu lukavo osmišljenu političku zamku.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име