“Autoputevi“ u Bijeljini osnivaju poslovnu jedinicu

Datum:

Share post:

„Autoputevi Republike Srpske“ dobili su saglasnost Vlade Srpske da u Bijeljini registruju poslovnu jedinicu zbog sve većeg obima posla oko predstojeće izgradnje autoputa.

Direktor „Autoputeva“ Slobodan Stanarević kaže za CAPITAL da je nedavno počela izgradnja autoputa Bijeljina – Rača, te da će uskoro krenuti da se gradi i autoput Brčko – Bijeljina, iz čega proizilazi da su glavne aktivnosti preduzeća skoncentrisane na to područje.

Ranije je običaj bio da se sastanci u vezi sa projektima koje realizujemo održavaju kod izvođača. Sve je  to bilo izvodljivo dok su se radili autoputevi iz Banjaluke prema Doboju i Gradišci, gdje se moglo doći za sat vremena. Bijeljina je puno dalje, pa je sve puno teže organizovati, tako da nam je cilj da se na tom mjestu svi okupljamo“, kazao je Stanarević.

Dodao je i da neće biti nikakvog velikog zapošljavanja i gomilanja administracije.

Tu će raditi samo sekretarica i neko iz pravne službe jer nam je potreban čovjek da komunicira sa predstavnicima grada i ljudima koji nam se javljaju zbog nejasnoća oko eksproprijacije“, kazao je Stanarević.

Podsjećamo, sredinom prošlog mjeseca počela je izgradnja autoputa Bijeljina – Rača vrijednog 258 miliona maraka.

Dionica je duga 20 kilometara, a gradi je konzorcijum koji čine firme „Integral inženjering“ iz Laktaša, „Srbija auto-put“ iz Beograda i „Institut za građevinarstvo IG“ iz Banjaluke.

Projekat će biti finansiran sredstvima vlada Republike Srpske i Srbije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...