U okviru akcije „April – mjesec čistoće“ u periodu od 15. do 30. aprila 2024. godine, u dane redovnog odvoza komunalnog otpada, u saradnji sa preduzećima koja vrše odvoz otpada na području Grada Bijeljina, vršiće se odvoz kabastog otpada. Građani nepotrebne kabaste stvari mogu da ostave pored kontejnera ili pored posuda za odlaganje komunalnog otpada, odakle će ih ukloniti ekipe preduzeća za odvoz otpada.

Građani koji raspolažu većim količinama otpada, treba da se jave preduzeću AD „Komunalac“ Bijeljina na telefon 055 241 480, odnosno preduzeću DOO „Dule trgotrans“ na telefon 055 414 104, kako bi obavjestili ekipe preduzeća o količini otpada i lokaciji na kojoj će ga ostaviti.

Pod kabastim otpadom podrazumijevaju se predmeti koji po svojoj veličini, količini i sastavu ne ulaze u kategoriju kućnog komunalnog otpada. To su najčešće dotrajali predmeti iz domaćinstva – stari namještaj, dijelovi sanitarne opreme i slično. Krupnim i kabastim otpadom se ne smatra: iskopani materijal, građevinski otpad, šut, šljaka, pepeo, ostaci vozila (karoserije) i slično.
Na ovaj način se sugrađanima omogućava da se na odgovoran način riješe nepotrebnih kabastih stvari. Time se sprečava odlaganje otpada na zelene i druge nepredviđene površine, a samim tim i formiranje „divljih deponija“.

Apelujemo na građane da iskoriste ovu akciju, kako se kabasti otpad ne bi gomilao na javnim površinama.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име