Apple potvrdio da iPhone dobija USB-C

Datum:

Share post:

​Apple je dao najdirektniju potvrdu do sada da iPhone opremljen USB-C portom dolazi nakon što je Evropska unija naložila da svi telefoni koji se prodaju u zemljama članicama moraju imati taj konektor ako koriste fizički punjač.

Na pitanje Džoane Stern iz The Wall Street Journal-a da li će kompanija zamijeniti Lighting, vođa marketinga kompanije Apple Greg Josviak je odgovorio: „Očigledno da ćemo morati da se povinujemo, nemamo izbora.“

Novinarka WSJ-a je zatim upitala kada možemo očekivati iPhone sa USB-C portom, a Josviak je odgovorio da su „Evropljani ti koji diktiraju tajming evropskim kupcima.“

Trenutno, zakon nalaže da će „svi mobilni telefoni i tableti“ morati da koriste USB-C do „jeseni 2024.“. Josviak je odbio da odgovori da li će kompanija uključiti USB-C konektor na telefone koji se prodaju izvan EU.

TESTNA REKLAMA

Ali on je sasvim jasno stavio do znanja da Apple nije zadovoljan što je zakonski primoran da izvrši promjenu. Prije nego što je priznao da kompanija mora da se pridržava zakona, Josviak je ušao u dugačko objašnjenje o tome kako je Apple istorijski više volio da ide svojim putem i vjeruje svojim inženjerima umjesto da ga zakonodavci primoravaju da usvoji hardverske standarde.

Takođe je tvrdio da bi prebacivanje iPhone-a na USB-C zapravo značilo mnogo e-otpada (što je jedan od razloga zašto je EU uopšte donijela ovaj zakon).

Ipak, jako je važno što nešto nije pomenuto: iPhone bez porta koji se oslanja isključivo na bežično punjenje, nešto što bi Apple teoretski mogao da uradi.

Josviak nije rekao da li kompanija razmatra načine da potpuno zaobiđe potrebu da stavi USB-C na iPhone telefone, prenosi The Verge.

Umjesto toga, dobili smo rezigniran, pomalo krivudavi odgovor koji dovodi do onoga što izgleda kao neizbježan zaključak: USB-C je budući port za povezivanje i punjenje vašeg iPhone-a.

Dešavanja u Bijeljini
Foto: pixabay.com
Izvor: telegraf.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dragan Marinković Maca: „Da li smo komični u svojoj tragičnosti ili tragični u svojoj komičnosti, vječno pitanje…“ (video)

Dragan Marinković Maca, poznati srpski glumac i reditelj, bio je gost portala Dešavanja u Bijeljini u emisiji "Razgovor...

Koncert Dženana Lončarevića na otvaranju Brčko City Parka

Najveći retail park u Bosni i Hercegovini, otvara se 8.12.2022. godine. Na preko 28 000 kvadrata, sa 450...

POBJEDA KOŠARKAŠICA LAVOVA U PETOM KOLU PRVENSTVA BOSNE I HERCEGOVINE

Nakon kraće pauze uslovljene reprezentativnim obavezama u kvalifikacijama za Eurobasket, u vikendu za nama nastavljeno je Prvenstvo Bosne...

Google Play Store dobija dvije korisne funkcije

​Prema izveštajima, kompanija Google sprema dosta novih kul opcija, odnosno funkcija, koje će implementirati u Play Store. Sada...