Srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u atletici osvojila je Angelina Topić, koja je u disciplini skok uvis uspela da preskoči 197 centimetara.

Srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je srebrnu medalju u skoku uvis na Evropskom prvenstvu u atletici, koje se održava u Rimu.

Angelina je uspela da preskoči visinu od 197 centimetara, što joj je donelo evropsko srebro!

Jedina bolja od srpske 18-godišnjakinje bila je Ukrajinka Jaroslava Mahučik, koja je savladala prepreku od 201 centimetra, čime je odbranila zlatnu medalju sa prethodnog kontinentalnog šampionata.

Najniži stepenik na podijumu zauzela je još jedna atletičarka iz Ukrajine, Irina Geraščenko, koja je preskočila 195 centimetara.

Na korak od medalje na rimskom “Olimpiku” stale su Bugarka Mirela Demireva i Ela Junila iz Finske, koje su savladale 193 centimetra, ali ne i 195, koliko je bilo potrebno.

Britanka Morgan Lejk i Francuskinja Naval Menike su podelile šesto mesto u velikom finalu, osma je bila Nemica Imke Onen, dok je deveta pozicija pripala Liji Apostolovski iz Slovenije. Buse Savaškan iz Turske je bila deseta, Nemici Hristini Honzel je pripalo 11. mesto, a poslednjeplasirana u velikom finalu bila je Šveđanka Maja Nilson.

Što se Angelininog nastupa u finalu tiče, ona je na startu odlučila da ne preskače visinu od 182 centimetra, kako se ne bi uzalud umarala, a potom je iz prve savladala 186 i 190 centimetra. Topićeva je potom visinu od 193 uspela da preskoči iz drugog pokušaja, a onda je 195 s lakoćom rešila iz prve.

Kada je na red došla visina od 197 centimetara, mlada Srpkinja se tu pomučila, ali je uspela iz trećeg pokušaja da je preskoči, čime je obezbedila srebro!

Potom je “odsedela” visinu od 199, jer je bila previše umorna, a 201 joj je na kraju bio veliki zalogaj.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: sportal.rs/Foto: Profimedia

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име