Aleksandar Kikanović, loznički ultramaratonac i humanitarac, na najradosniji hrišćanski praznik, Božić, još jednom će pokazati svoju humanost.

Kikanović je odlučio da ne odmara ni na Božić, nego će sa istrčati 34 kilometra od Loznice do Bijeljine, zajedno sa prijateljima Anom i Nikolom.

Kikanović je svoj prvi maraton istrčao 2018.godine kada je išao pod Ostrog. U humanitarne svrhe je pretrčao preko 6.000km do sada. Pratio ga je težak život, ostao je bez roditelja i iz tog razloga, uvijek ima želju da pomogne na svoj nacin.

„Nije mi teško trčati kada isped sebe imam sliku bolesnog deteta za koje trčim, jer je sigurno mnogo teže roditeljima bolesnog deteta. Na Božić trčim sa svojim prijateljima, Anom i Nikolom Stojnić, bratom i sestrom koji često sa mnom treniraju i imaju iza sebe svoje trke, čak je i Ana u svojoj ženskoj konkurenciji uzimala medalje. Moja želja je da pokažemo ljubav našoj braći preko Drine i da znaju da za nas Drina nije granica nego samo reka“, rekao je Kikanović za portal Dešavanja u Bijeljini.

Kikanović je prije tri godine trčao do glavnog grada Rusije i tada je takođe prolazio kroz Bijeljinu, jer, kako kaže, tu se osjeća kao kod svoje kuće. Kikanović na marator na Bijeljine sa prijateljima kreće iz crkve Vaznesenja Gospodnjeg iz Loznice, uz Božiju pomoć.

„Svaki svoj maraton počeo sam iz crkve, tako će biti i ovog puta. Najviše me ispunjava kada trčim humanitarno i uz podršku crkve“, rekao je Kikanović.

Prošle godine dobio je, kako kaže, najznačajniju nagradu, podršku manastira Hilandar.

Na Božić ujutro, uz Božiju pomoć, očekuje se da Kikanović stigne pred crkvu Svetog Georgija u Bijeljini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име