ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Šta su skrivili sportski klubovi u Semberiji, da ih Gradska uprava ovako kažnjava?!

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost predsjednika Skupštine grada Bijeljina Aleksandra Đurđevića prenosimo u cjelosti:

Sportski klubovi u Semberiji u ovoj godini nisu dobili NI JEDNU JEDINU KONVERTIBILNU MARKU OD GRADA BIJELjINA, ni kada su u pitanju redovne tranše koje im svakako sleduju, a ni kada su u pitanju nagrade za posebne rezultate u 2023. godini, koje su predviđene budžetom grada za 2024. godinu.

Sezone uveliko traju, pogotovo u onim najpopularnijijm (i najskupljim) sportovima, kao što su fudbal, odbojka, rukomet, košarka,kako u seniorima, tako i u mlađim kategorijama, a ni ostali sportovi nisu u ništa boljoj situaciji. Grcaju u dugovima, računi su blokirani ili ,,nulirani“, pozajmljuje se novac, novac iz džepa vade i oni entuzijasti koji vode klubove, kao i roditelji čija djeca se bave sportom u tim klubovima. I svako ko je iole u sportu, zna da je to tako.

Budžet grada je usvojen 29. decembra 2023. godine Skupština Grada Bijeljina je amandmanom na budžet Grada Bijeljina za 2024. godinu, povećala sredstva za sport za 200.000 KM u odnosu na prethodnu godinu, te sada iznose oko 1.600.000 KM, što je značajno uvećanje, koje bi trebalo da barem u nekoj mjeri olakša funkcionisanje sportskih klubova u našem gradu.

Nakon toga, gradska uprava je trebala da dostavi Savjetu za sport akt o procentualnoj raspodjeli po sportovima, na šta se čekalo PREKO 70 DANA. Savjet je u ODMAH održao sjednicu i poslao prijedlog raspodjele u kabinet gradonačelnika, dana 21.3.2024. godine. Gradonačelnik je imao pravo da koriguje raspodjelu u slučaju da neki dio nije u skladu sa sa Pravilnikom i donese odluku o raspodjeli na osnovu koje se vrši isplata redovnih tranši klubovima.

Umjesto da to i urade, odlučili su se za to da daju neki dodatni rok od 7 DANA da tzv. ,,sportska javnost“ daje prijedloge i sugestije na tu raspodjelu, što samo po sebi ne bi bilo sporno, da nisu držali PREKO 70 DANA kod sebe akt o procentualnoj raspodjeli, kao i da nije licemjerno, s obzirom na to da oni nisu dali mogućnost da sportska javnost komentariše njihov akt o raspodjeli sredstava po sportovovima. Samo tim aktom su na primjer odlučili da ,,nagrade” fudbal u Bijeljini za odlične rezultete time što su im skinuli za 12% procenat u raspodjeli, i time oštetili fudbalske klubove u Semberiji za preko 200 HILjADA KM.

Elem, i taj rok je ISTEKAO PRIJE 10 DANA, a iz gradske uprave ni traga ni glasa, niti jedne jedine marke za naše sportske klubove koji i dalje grcaju u dugovima i dave se. A gradska uprava za to vrijeme vjerovatno sprema neki novi bombastični obračun putem medija i društvenih mreža, od kojeg će koristi imati NIKO.

I tako sve dok i poslednji sportski entuzijasta u sportskim klubovima ne kaže hvala i doviđenja, dosta je bilo.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdesavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Dnevni horoskop za 23. maj

POVEZANE VIJESTI

Dnevni horoskop za 23. maj

OVAN Posao: Pokušajte da budete otvoreniji za nove ideje vaših kolega, previše ste konzervativni. Ljubav: Odnos zahteva komunikaciju, a vi ste je...

PET MAGAZIN: Zašto je važna kastracija i sterilizacija pasa i mačaka

Posljednjeg utorka u februaru u više od 70 zemalja obilježava se Svjetski dan sterilizacije i kastracije pasa i...

Šta će posjedovati Motorola Moto Razr 50 Ultra

Procurili su i hardverski detalji Motorola Razr 50 Ultra (ili Moto Razr+ 2024). Naravno, radi se o nasljedniku prošlogodišnjeg...

AGRO SAVJET: Trajno uklanjanje KROMPIROVIH ZLATICA – Jednostavan prirodni sastojak

Krompirova zlatica najveća je štetočina koja napada krompir, a poslije i paradajz i patlidžan. Javlja se svake godine i...