Aleksandar Đurđević, predsjenik Skupštine Grada Bijeljina

Ima novca za isplatu 30% subvencija roditeljima čija djeca idu u privatne vrtiće, neistine i manipulacije su da je odgovorna Skupština grada Bijeljina, kaže Aleksandar Đurđević.

“To da subvencija za boravak djece u privatnim vrtićima nije isplaćena roditeljima već 3 mjeseca zato što ju je Skupština podigla sa 20% na 30%, a da zato nisu obezbijeđena sredstva u budžetu, je svjesno izgovorena neistina i manipulacija, a navešću više razloga zašto je to tako“, rekao je Đurđević, predsjednik bijeljinske Skupštine.

Predsjednik SG Bijeljina napominje da je 30% subvencije umjesto 20% trebalo biti isplaćeno u poslednja tri mjeseca 2023. godine, a nije isplaćeno ni jedan mjesec.

’’Ako računamo da su u budžetu postojala sredstva za isplatu 20% subvencije za ta tri mjeseca, kao što tvrde u gradskoj upravi, onda je jasno da se moglo isplatiti po 30% subvencije roditeljima barem za oktobar i novembar, a da decembar čeka rebalans budžeta ili novi budžet“, kaže Đurđević.

’’A sva ova priča oko budžeta uopšte ne pije vode, imajući u vidu to da je gradska uprava jednostrano vršila milionske realokacije sredstava u budžetu, pa su tako i ovu stavku mogli povećati i isplatiti roditeljima novac, da zaista postoji dobra namjera (slika u prilogu)“, napominje Đurđević.

’’Djeca ne mogu i ne smiju biti predmet političkog potkusurivanja, niti možemo izdvajati milione za djecu u javnom vrtiću i otvarati nove vrtiće, a da djeci u privatnim vrtićima dajemo mrvice i da njihovi roditelji (koji su većina) plaćaju daleko veću cijenu od roditelja djece iz javnog vrtića“, ističe Đurđević.

’’Ponosan sam na to što je upravo ova Skupština amandmanom na budžet na samom početku svog mandata i uvela ove subvencije. Sa subvencijom od 30% ta cijena postaje približna, ali na tome ne smijemo stati“, zaklučio je predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име